ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA STŠK „DUGO SELO“

U Gradskoj športskoj dvorani u Dugom Selu, održana je 2. rujna, s početkom u 19:00 sati redovna godišnja skupština stolnoteniskog športskog kluba „Dugo Selo“. Dvadeset i jedan član stolnoteniskog kluba prisustvovao je na skupštini.
Glavna tema bile su financijsko stanje u prošloj godini te uspjesi mladih sportaša i sportašica – koji nižu vrhunske rezultate. U ostalim točkama dnevnog reda, raspravljalo se o imenovanju likvidatora, usvajanju Izvješća te prijedlogu plana o ostvarivanju programa rada kluba te financijama za sezonu 2015./16.
Otvaranje skupštine započelo je izborom radnih tijela te izvješćem Verifikacijskog povjerenstva i na kraju usvajanjem skraćenog zapisnika sa redovne skupštine kluba od prošle godine – svi prisutni članovi su bili jednoglasni po pitanju usvajanja zapisnika.

JUNIORI DRŽAVNI PRVACI
Nakon uvodnog dijela uslijedili su izvještaji o programu rada kluba u prošloj godini te uvid u financijsko stanje. Mladi sportaši i sportašice kluba iz Dugog Sela postigli su veoma visoke rezultate tokom prošle sezone. Šećer na kraju je definitivno osvajanje Državnog prvenstva. Juniori STŠK „Dugo Selo“ skinuli su s trona Zagreb, koji je petnaest godina za redom držao poziciju na samom vrhu. Generaciju koja je osvojila državno čine: Matej Murat, Luka Martinek, Mislav Martinek, Tomislav Nagy i Roman Budek. Za svoj trud, dobili su nagradu od samog kluba, što im može bili samo poticaj za još bolje rezultate u budućnosti. Po pitanju financija, dugoselski klub je ostvario prihode iznad 174 tisuće kuna, a rashodi su premašili svotu od 157 tisuća kuna.

UKRAŠEN LOGO KLUBA
U nastavku skupštine otvorena je rasprava o prijedlog novog Statuta STŠK „Dugo Selo“ te je Krunoslav Belić predložen za likvidatora kluba. Oba prijedloga su jednoglasno usvojena. Klub iz Dugog Sela od nove sezone imat će i novi, tj. nadograđeni logo. Na stari znak, koij ostaje isti dodat će se godina osnutka kluba. Na lijevoj strani između slova S i točke naći će se broj 19, a na desnoj između K i točke broj 65. Klub je osnovan 1965. te ove godine slavi 50 godina postojanja.

CILJ U NOVOJ SEZONI JE PLASMAN U SUPERLIGU
Iduća točka dnevnog reda bio je prijedlog plana za tekuću godinu, tj. predstojeću sezonu. Glavni cilj je pokušaj plasmana muške i ženske stolnoteniske ekipe u Superligu te unapređenje stolnog tenisa kao sporta i uključenje što većeg broja mladih. Ostali ciljevi koji su u planu i programu kluba su organizacija memorijalnih turnira i boljitak na području financija te prikazati i privući pažnju medija po pitanju stolnog tenisa. U završnoj točci govorilo se u financijskom stanju i planu za 2015. te se taj dio pokazao kao najveći problem kluba.
Skupština je privedena kraju obraćanjem gostiju, koji su klubu poželjeli puno uspjeha u novoj sezoni te istaknuli kako su svjesni stanja u sportu i izdataka koji on za sobom povlaći. Svi se nadaju kako će stanje biti bolje s vremenom. Najveće blago i ponos kluba defitivno su rezultati koje ostvaruju njihovi članovi, od kojih neki nastupaju i brane boje u reprezentaciji Hrvatske.

Denis RemenarSkip to content