Održana sjednica Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela, pod predsjedavanjem Darjana Budimira, razmatrani su prijedlozi za dodjelu javnih priznanja za 2020. godinu te zahtjevi za financijsko pokroviteljstvo Gradskog vijeća i Grada. Odbor je prihvaćene prijedloge te zahtjeve za financijska pokroviteljstva uputio na donošenje Gradskom vijeću, koje će svoju sjednicu održati sljedeći tjedan. Za Godišnje nagrade: Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela, tvrtke Metal-Mont i PVC i Alu stolarija P.U.G.B. Za Zahvalnice: vlč. Josip Kuzel, vlč. Slavko Kresonja, akademski slikar Robert Samardžić, članice KUD-a “Preporod“ Jadranka Kocet i Jasminka Paklec Pavlović, Košarkaški klub Dugo Selo, Tiskara Šim, Inox-prom bravarija, Stolarija Kostanjevac, Moto klub Dugo Selo. Javna priznanja tradicionalno se uručuju laureatima prigodom proslave Dana Grada.

Uz članove, sjednici su nazočili zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i pročelnik za poslove Gradonačelnika i Gradskog vijeća Mladen Šestan. Tako je većinom glasova prihvaćen prijedlog gradonačelnika da se Godišnja nagrada, zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa i zahvalnosti, dodijeli Stožeru civilne zaštite Grada Dugog Sela.

Za Godišnju nagradu, zbog uspješnih rezultata poslovanja i promicanja gospodarstva, predložene su tvrtke Metal-Mont Poduzeće za proizvodnju metalne galanterije i trgovinu d.o.o. te PVC i Alu stolarija P.U.G.B. koja se bavi projektiranjem, izradom i montažom PVC, aluminijske stolarije i čelične bravarije.

Za Zahvalnice Udruga Hrvatski vitezovi – ratni veterani 1991. predložila je donedavne dugoselske župnike vlč. Josipa Kuzela i vlč. Slavka Kresonju zbog dugogodišnjeg rada i doprinosa na duhovnom i vjerskom razvoju te izgradnji Pastoralnog centra.

Zbog djelovanja i zasluga iz segmenta kulture za Zahvalnicu je predložen Robert Samardžić, akademski slikar zbog promicanja likovne kulture (prijedlog GI „Drugo Selo“); zbog zasluga i njegovanja baštine i tradicije KUD „Preporod“ predložio je dvije svoje dugogodišnje članice Jadranku Kocet te Jasminku Paklec Pavlović.

Za športska dostignuća Zajednica športskih udruga Grada Dugog Sela predložila je Košarkaški klub Dugo Selo.

Iz područja gospodarstva i obrtništva prihvaćene su kandidature Tiskara Šim (prijedlog GI „Drugo Selo“); obrt Inox-prom bravarija, specijaliziran za izradu Inox ograda te raznih ostalih proizvoda od inoxa i crne bravarije (prijedlog predsjednika Odbora D.Budimira) te obrt Stolarija Kostanjevac (prijedlog člana Odbora I.Šajkovića).

Zbog dvanaestogodišnjeg rada, okupljanja velikog broja članova, sudjelovanja u gradskim manifestacijama te promicanja Grada, za Zahvalnicu je predložen Moto klub Dugo Selo (prijedlog D.Budimir).

Odbor je razmatrao i prihvatio tri zahtjeva za financijsko pokroviteljstvo Gradskog vijeća. Dva su stigla od KUD-a „Preporod“. Za izdavanje vokalno-instrumentalnog CD-a „Evo srcu mome radosti“ s pjesmama na kajkavštini, izvedbom na hrvatskim tradicijskim glazbalima, u suradnji s vodećim muzikolozima, uz prateću monografiju, traženi iznos je 10.000 kuna. Isto toliko traže za digitalizaciju Dvorane „Preporod“ odnosno nabavu suvremene kino opreme, a čime bi multifunkcionalna dvorana poboljšala svoju kulturnu ponudu uz mogućnost kino projekcija na ljetnoj pozornici kod POU-a Dugo Selo. Kako je obrazloženo, uz njihova vlastita sredstva, 300.000 kuna će biti iznos Ministarstva kulture, a 40.000 kuna Zagrebačke županije. Zdenka Knežić, umirovljena prof.povijesti, uputila je zahtjev za iznos od 10.000 kuna za izdavanje knjige „Dugoselska i Kopčevečka odškrinuta vrata“. Knjiga je pripremljena u suradnji s Gradskom knjižnicom Dugo Selo, a govori o povijesti Kopčevca i Dugog SelaSkip to content