Održana sjednica Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela

Pod predsjedavanjem Ivana Šajkovića, danas je održana sjednica Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela. Sjednici je nazočila zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić. Članovi Odbora razmatrali su prijedloge kandidata za javna priznanja u 2018. godini pristigle na javni poziv te su svi prijedlozi prihvaćeni jednoglasno.

Tako će nagrada za Životno djelo biti dodijeljena posthumno Branku Deronji, istaknutom sportskom djelatniku, a na prijedlog gradonačelnika Nenada Paniana i predsjednika Gradskog vijeća Darjana Budimira. Za nagradu za životno djelo predložen je Stjepan Bertek, istaknuti vojno-politički djelatnik na prijedlog Udruge „Hrvatski vitezovi-ratni veterani 1991“.
Predloženi kandidati za Godišnje nagrade, a iz područja kulture za postignuta dostignuća su: pjesnik i glumac, čuvar tradicionalnog kajkavskog izričaja Želimir Novak na prijedlog Kluba pisaca pri Gradskoj knjižnici Dugo Selo; više puta nagrađivane na domaćim i inozemnim natjecanjima glazbenice/flautistice Marta Sesar i Sara Lončar na prijedlog Glazbene škole Dugo Selo.
Zbog iznimnih sportskih rezultata i borbe za jednaka prava osoba s invaliditetom Građanska inicijativa „Drugo Selo“ za Godišnju nagradu na području promicanja ljudskih prava predložila je Mariju Badrov. Također, GI „Drugo Selo“ za Godišnju nagradu na području sporta i tehničke kulture kandidirala je studenta FSB-a i inovatora Miroslava Marka Baču.
Studenta Grafičkog fakulteta, dobitnika Rektorove nagrade za ak.godinu 2017./2018. godine Fabijana Nushija i, sada već studenta medicine, Mirka Klarića koji je ostvario iznimne rezultate na državnoj maturi kao izvanredan učenik XV.gimnazije (MIOC) za Godišnje nagrade predlažu gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća.
Iz područja gospodarstva grupa građana predložila je za Godišnju nagradu tvrtku „Bagarić usluge d.o.o.“ kao značaj subjekt gospodarstva na području grada. Za Zahvalnicu gradonačelnik i predsjednik GV-a predložili su Jasmina Solakovića zbog njegova nesebična čina spašavanja ljudskog života. Zajednica športskih udruga za Zahvalnice je predložila NK Dugo Selo koji je ove godine proslavio 95. Obljetnicu rada i postojanja te Auto klub Dugo Selo koji slavi 70. godišnjicu.
Veliki jubilej, 125. obljetnicu, proslavio je i DVD Dugo Selo kojeg je za zahvalnicu predložila Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela. Konoba „Barba“ u vlasništvu ob. Bunčić diči se dugogodišnjom ugostiteljskom tradicijom, predlagatelj je Udruženje obrtnika. Aleksandar Duković, humanitarac iz Zagreba tijekom ove godine donirao je Gradu 6 PC računala, priprema i donaciju OŠ „Ivan Benković„ a u znak zahvalnosti, zbog doprinosa razvoju i promicanju interesa Grada za Zahvalnicu ga je predložio gradonačelnik.
Kako je napomenuo pročelnik UO za poslove Gradonačelnika i Gradskog vijeća Mladen Šestan, na temelju obrazloženih prijedloga Odbora, odluku o javnim priznanjima donijet će Gradsko vijeće na predstojećoj sjednici GV-a.
Nagrade se tradicionalno uručuju na svečanoj sjednici prigodom Dana Grada.Skip to content