Search
Close this search box.

Održana sjednica Odbora za izbor i imenovanja

Utvrđivanje prijedloga odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća Dugog Sela i radnih tijela Gradskog vijeća bio je na dnevnom redu današnje sjednice Odbora za izbor i imenovanja. Sjednicu je vodio predsjednik Odbora Stipo Velić, nazočila je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić.

Odbor je jednoglasno dao pozitivno mišljenje za odluku. Novelom Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi određeni su maksimalni limiti za rad ovih tijela, pojasnio je resorni pročelnik Mladen Šestan. Kako stoji u odluci, predsjednik Gradskog vijeća ima pravo na naknadu za rad u Gradskom vijeću i njegovim radnim tijelima u neto iznosu od 1.250,00 kuna mjesečno. Potpredsjednici Gradskog vijeća imaju pravo na naknadu za rad u Gradskom vijeću i njegovim radnim tijelima u neto iznosu od 1.050,00 kuna mjesečno.

Član Gradskog vijeća ima pravo na naknadu za rad u Gradskom vijeću i njegovim radnim tijelima koja se određuje u neto iznosu po članu Gradskog vijeća tako da ukupna godišnja neto naknada po članu ne smije iznositi više od 10.000,00 kuna. Vijećnici imaju pravo na naknadu za rad u Gradskom vijeću u neto iznosu od 500,00 kuna za svaku sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je nazočan. Član radnog tijela Gradskog vijeća ima pravo na naknadu za rad u radnom tijelu u neto iznosu od 300,00 kuna za svaku sjednicu radnog tijela na kojoj je nazočan. Kako se čulo, naknada se ne može ukinuti, ali vijećnik je se može odreći. S obzirom da je ova sjednica vjerojatno zadnja u ovom sazivu, predsjednik Stipo Velić zahvalio je članovima na konstruktivnom radu. Odluka o naknadama bit će na dnevnom redu predstojeće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 25. veljače.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content