Održana sjednica Savjeta mladih: U pripremi novi projekti

Savjet mladih Grada Dugog Sela održao je danas svoju 12. sjednicu na kojoj su prihvaćeni prijedlozi izvješća o radu te financijama Savjeta za 2016. godinu. Sjednicu je vodila predsjednica Savjeta Maja Matijaš, u nazočnosti pročelnika odjela za društvene djelatnosti Veljka Bertaka.

U lanjskom programu bilo je planirano osam projekata, realizirano ih je četiri. Mala škola trčanja odrađena je u suradnji s AK Martin, sudjelovalo je 30-tak osoba i u tri mjeseca trajanja bilo je 49 treninga, informirala je Matijaš dodavši kako se većina polaznika učlanila u AK. Rashodi su iznosili 4.900 kuna dok je ostatak troškova pokriven kotizacijama.

Lipanjski Street style show, u organizaciji Street style teama i u suradnji s Multimedijalnim klubom Pozitiv i Crvenim križem, privukao je više od 300 posjetitelja koji su uživali u ovom auto-natjecanju. Rashodi su bili 4.906 kuna. Za Graffiti Jam, u organizaciji MMK Pozitiv, utrošeno je 3.692 kune. Održao se kod Doma kulture čije su zidove oslikavali poznati grafiteri. Tribinu na temu „Prevencije nasilja među mladima“ povodom lanjskog Dana ružičastih majica poslušalo je oko 250 učenika iz OŠ „Josipa Zorića“ i „Ivan Benković“. Predavali su članovi udruge roditelja „Korak po korak“, sudjelovala je glumačka družina KUD-a „Preporod“. Utrošeno je 848 kuna, od planiranih 8.100 kuna.

Od ostalih aktivnosti navedeno je sudjelovanje u organizaciji košarkaškog turnira gdje je Savjet osigurao razglas po cijeni 750 kuna. U veljači je održana službena primopredaja dopunskih sprava za Street Workout park. Na poziv Savjeta u kolovozu javilo se pet udruga opredijeljenih za rad s mladima: KUD „Preporod“, MMK „Pozitiv“, KK Dugo Selo, NK Dugo Selo te Crveni križ. Savjet je za program u 2016. godini planirao sredstva od 47.800 kuna, ostvareno je 21.456 kuna. Oba izvješća članovi Savjeta jednoglasno su prihvatili. Uspješno je ocijenjen projekt filmske večeri „Valentinovo je u Gradu“. Obje projekcije bile su popunjene, dojmovi posjetitelja pozitivni te se očekuju nove. Sljedeći projekt iz ovogodišnjeg programa je „Tribina-Živi zdrav život“ koja će objedinjavati teme vježbanja i zdrave prehrane, a dogovoreni su posjeti školama gdje će se putem Vijeća učenika mladi informirati o radu Savjeta.Skip to content