Održana sjednica Turističkog vijeća TZ Dugo Selo: Najavljeni Martinski dani i događanja uz nadolazeći Dan grada

turističko vijećePrema izvješću o radu i financijskom poslovanju kojeg su na jučerašnjoj sjednici razmatrali članovi Turističkog vijeća  na čelu s predsjednikom Stipom Velićem, Turistička zajednica grada Dugog Sela tijekom devet mjeseci ove godine ostvarila je 222.788 kuna prihoda, dok je za 12 mjeseci planirano 363.000 kuna. Od ukupnih realiziranih prihoda – od turističke članarine prikupljeno je 177.392 kune, od boravišne pristojbe 13.267 kuna, iz županijskog proračuna 30.000 kuna, te iz gradskog proračuna 2.000 kuna. U proteklom razdoblju Turistička zajednica organizirala je većinu planiranih aktivnosti, iako se pojedine nisu u potpunosti realizirale. Tako je održano tradicionalno Vincekovo na Martin Bregu, za koje je od planiranih 10.000 kuna utrošeno 7.557 kuna, dok Dječji Fašnik nije održan zbog premalog interesa, već je POU Dugo Selo organiziralo izložbu na tu temu te su izdane fašničke novine „Smrdljivi Martin“. Od planiranih 30.000 potrošeno je 10.323 kuna. Za uspješno održanu 7. po redu Likovnu radionicu i uskrsno bojanje jaja u Parku Drašković pod nazivom „U susret Usrksu“ od planiranih 20.000 kuna potrošeno je 18.152 kune, dok se za obilježavanje Dana planeta Zemlje i početak akcije Volim Hrvatsku uštedjelo planiranih 5.000 kuna jer se aktivnost nije organizirala na nivou Grada već u sklopu redovnog programa odgojno-obrazovnih institucija. Ove godine održan je Sajam cvijeća (utrošeno približno koliko je i planirano – 10.000 kuna); zatim Izložba vina za koju planirano i realizirano 5.000 kuna troškova; te za Dugoselske jeseni koje obuhvaćaju manifestaciju „Političko pecanje i fišijada“, Berbu grožđa u gradskom vinogradu i Dugoselsku biciklijadu – utrošeno je od planiranih 30.000 kuna 21.652 kune. Od neplaniranih manifestacija MO Dugo Selo Istok organizirao je paljenje uskrsne vuzmice u Beceku za što je TZ podmirila trošak šatora u iznosu od 2.000 kuna.

Osim navedenih troškova za turističke manifestacije, iz proračuna TZ Dugo Selo podmiruju se troškovi prezentacije i promocije Grada u zemlji inozemstvu koje uključuje nabavu suvenira Grada te suvenira za protokolarne potrebe.

Stručna suradnica Zvjezdana Budor Klarić najavila je predstojeće manifestacije Dugoselskih jeseni, odnosno obilježavanja Martinskih dana uoči proslave Dana grada. „Turistička zajednica organizira besplatni koncert za građane Ivana Zaka koji će se održati 7. studenoga, dok se u suradnji s Radio Martinom dan ranije organizira koncert, također besplatni, Nene Belana. Uz tradicionalno krštenje mošta na Martin Bregu 10. studenoga planiran je slavljenički vatromet kod staromartinske crkve, a organizira se i ugostiteljsku ponudu na platou kod gradskog vinograda. Na sam Dan grada i Martinja u centru grada Grad organizira besplatnu podjelu kobasica. Sveukupno troškovi za ove manifestacije iznose 70.000 kuna“, navela je Budor Klarić.

Članovi su jednoglasno usvojili izvješće o radu i financijskom poslovanju za 9 mjeseci 2015. godine, kao i program rada i financijski plan TZ Dugo Selo za 2016. godinu koji u aktivnostima i manifestacijama ne odstupa od ovogodišnjeg, iako su troškovi dijelom smanjeni i ukupno iznose 348.000 kuna (dok planirani troškovi za tekuću godinu iznose 363.000 kuna). U sklopu sjednice prihvaćena je odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području grada na koju prema novom Zakonu o ugostiteljstvu Turističko vijeće TZ daje mišljenje prije donošenja na sjednici Gradskog vijeća.Skip to content