Održana sjednica Turističkog vijeća TZ Grada Dugog Sela

Nakon što je prošli tjedan, svoju sjednicu održalo Turističko vijeće Turističke zajednice Grada, danas je održana 7. sjednica Skupštine. Sjednicu je, ujedno i zadnju u ovom sazivu, otvorio Stipe Velić, predsjednik TZ-a.
Više o ostvarenju godišnjeg programa rada i financijskog plana za prošlu godinu koje su članovi Skupštine jednoglasno prihvatili, izvijestila je viša suradnica Zvjezdana Budor Klarić. Kako je na prethodnoj sjednici prihvaćeno izvješće o devetomjesečnom programu rada, izdvojila je događanja održana u preostala tri mjeseca lanjske godine. Dugoselske jeseni započele su tradicionalnom manifestacijom „Političko pecanje i Fišijada“, realizirano je 27.325 kuna. U sklopu Martinskih dana održani su brojni koncerti (Lana Jurčević, Cecilija&Fijakeri, zbor Hrvatske ratne mornarice, TS Martinusa) kao i Martinje na Martin bregu. Za Martinske dane utrošeno je 70.338 kuna. Održana je smotra Tamburaških orkestara i sastava za što je TZ izdvojila 10.000 kuna. Uslijedio je Advent u Dugom Selu obilježen Anđelek festom događanjima na Arcusovom trgu. Od planiranih 20.000 kuna, za Advent je ukupno izdvojeno 16.397 kuna dok je za Badnjak za građane pod vurom utrošeno 8.800 kuna.
Održan je koncert klasične glazbe povodom 1700 godišnjice rođenja svetog Martina, za ukupne aktivnosti u sklopu projekta „Svetomartinska baština“ trošak je bio 6.480 kuna,  izdvojila je Budor Klarić. Prihodi Turističke zajednice grada Dugog Sela u 2016. godini iznose ukupno 285.576 kuna i manji su za 7,5 posto odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni rashodi iznose 268.579 kuna, te je ostvarena razlika, odnosno višak od 16.996 kuna koji će se prenijeti u tekuću godinu.Od turističke članarine ostvareno je 223.298 kuna, što je gotovo u razini ostvarenih prihoda u 2015. godini, od boravišne pristojbe ostvareno je 12.148 kuna, koja je također manja nego 2015. godine te je od županijskog proračuna ostvareno sufinanciranje 22. Dugoselskih jeseni i Martinja s 50.000 kuna. Skupština je jednoglasno prihvatila izvješće o obavljenom nadzoru Nadzornog odbora te izvješće o radu Turističkog vijeća za 2016. godinu. Na kraju sjednice, predsjednik TZ-a Velić zahvalio je članovima na suradnji i prijedlozima. Naglasio je kako TZ radi bez direktora i uz pomanjkanje sredstava. a nada se kako će Dugo Selo u budućnosti ostvariti svoj turistički potencijal.Skip to content