OŠ Josipa Zorića na stručnom skupu u Koprivnici : ISKUSTVO USPJEŠNE DUGOSELSKE ŠKOLE KAO PRIMJER PROVEDBE EKOLOŠKIH PROJEKATA

Motivacijski stručni skup za sudionike projekta Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj, ujedno i službeni početak ovogodišnjeg kruga natjecanja, održan je 17. ožujka u Koprivnici pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice te u organizaciji HRT-a i Gradske knjižnice Koprivnica. Među desetak probranih ustanova prigodu za predstavljanje svoje djelatnosti u području uređenja i odgoja za očuvanje okoliša dobila je i OŠ Josipa Zorića. Poziv na sudjelovanje Školi je upućen zahvaljujući prošlogodišnjem naslovu najuređenijeg okoliša kontinentalne Hrvatske, vrednovanju timskog rada učenika i djelatnika u provedbi ekoloških aktivnosti te uključenosti vanjskih suradnika, roditelja i građana u ovaj projekt što je ujedno promocija i ogledni primjer unutar sredine.

Djelatnost u području ekološkog odgoja i kronološki pregled nastanka školskog okoliša ovom prilikom predstavila je umirovljena učiteljica Sonja Grgac, a na skupu je prisustvovala ravnateljica škole Mara Mamuza, učiteljica povijesti Zdenka Knežić te Ivan Grgac, suradnik u provedbi uređenja.

Program je vodila televizijska voditeljica Karmela Vukov-Colić, a u ime pokrovitelja sudionike je pozdravio župan Darko Koren, ravnateljica koprivničke knjižnice Dijana Sabolović-Krajina i dogradonačelnica Melita Samoborec. Na skupu su predstavljeni iskustveni primjeri i prezentacije desetak drugih uspješnih ustanova. Uz prigodni kulturno-umjetnički program stručni dio skupa o mogućnostima uređenja okoliša pojasnila je krajobrazna arhitektica Dobrila Klarić, a o suodnosu biološke raznolikosti i uštede energije sudionicima je govorila Vesna Cetin Krnjević, predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. O značaju projekta na široj razini govorila je i zamjenica ministra Sanja Putica istaknuvši da škola ne smije samo biti mjesto provođenja plana i programa, nego i mjesto oplemenjivanja života učenika čemu pridonosi i sudjelovanje u ovakvim natječajima. Uspjeh OŠ Josipa Zorića na natječaju za uređenost okoliša proizlazi upravo iz namjere stvaranja ugodnog radnog prostora i promicanja ekoloških vrijednosti na razini Grada Dugog Sela.

I. KlasnićSkip to content