Održana skupština Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo: Brojni, aktivni i pozitivni dugoselski umirovljenici

Gradska udruga umirovljenika Dugo Selo održala je 24. svibnja u restoranu Dioniz svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Dugo Selo Darjan Budimir, gradonačelnik Nenad Panian, dogradonačelnica Jasminka Kokot Bambić, uz goste susjednih gradskih i općinskih organizacija s područja Zagrebačke županije, kao i predstavnika udruga, te, naravno uz brojno članstvo  s dugoselske udruge umirovljenika. Sve njih na samom početku pozdravio je predsjednik Udruge Stjepan Jambrišak koji je ujedno podnio izvješće o radu za 2018. godinu.

Uz zahvalu povjerenicima i pojedincima, posebice članicama koje su se redovito odazivale na akcije, plan rada za 2018. godinu je uspješno odrađen prema planu, istaknuo je Jambrišak. Osnovan je mješoviti pjevački zbor koji trenutno broji 20 članova, uz vodstvo Josipa Zenka. Uz nekoliko nastupa na području grada tijekom raznih manifestacija, Zbor je nastupio i na Susretima umirovljenika Zagrebačke županije u Vrbovcu gdje su održani i sportski susreti na kojima su nastupili i svim kategorijama, osvojivši 1. mjesto u šahu i 2. mjesto u potezanju užeta ženska ekipa.  Članstvo je odlazilo na izlete, toplice, hodočašće, kazališne predstave i koncerte te na brojne zabave. Organizirani su i zdravstveni pregledi mjerenja šećera u krvi i tlaka, pregledi sluha. Sudjelovali su u svim gradskim manifestacijama, humanitarnoj akciji Patrikov put nade te su redoviti i aktivni članovi projekta „Radost življenja 54+“ u sklopu kojeg sudjeluju u raznim radionicama. I protekle godine organizirana je povoljna nabava drva za njihove članove uz plaćanje na 6 rata, a tu mogućnost iskoristilo je 60 članova te je nabavljeno 600 m drva. Organizirane su posjete bolesnima i nemoćnima uz tradicionalnu božićnu podjelu paketa starim i potrebitim članovima te organizaciju prigodnih domjenaka uz fašnik, Uskrs i Božić. Prošla godina zaključena je s 1018 uplaćenih članarina, zaključio je predsjednik Jambrišak.  U planu za sljedeću godinu nastavljaju se sve aktivnosti iz 2018., dok financijski plan iznosi 194.000 kuna. Od toga dotacija Grada Dugog sela iznosi 90.000 kuna, prihod od članarina 40.000 kuna te 30.000 kuna od Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, uz preneseni višak iz prethodnih godina koji iznosi 33.000 kuna.

Nakon zatvaranja službenog dijela skupštine uslijedio je neformalni, i svim članovima ove brojne udruge najdraži dio – uz večeru, glazbu i ples, zabava je potrajala do kasnih noćnih sati. Uz bend, za glazbeni dio bio je zadužen Zbor, koji je izvedbom himne, a kasnije i kraćim programom, oduševio prisutne.Skip to content