Održana tradicionalna proslava Dana mjesta Andrilovec

Tradicionalno, u nedjelju uoči blagdana Velike Gospe, Andrilovčani slave svoj Dan. Tako je bilo i 11. kolovoza kada je Dobrovoljno vatrogasno društvo Andrilovec organiziralo proslavu Dana mjesta Andrilovca te veliko vatrogasno natjecanje.

Svečanost je započela Svetom misom ispred raspela kojoj su uz brojne mještane nazočili i predstavnici bratskog društva iz Slovenije PGD-a Zavrstnik, predstavnici Grada Dugog Sela predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir i zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Dugog Sela Nikola Rnjak, tajnik VZG Dugo Selo Zdravko Brlek, zapovjednik VZG Dugo Selo i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Dugo Selo Željko Remenar, predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Vatrogasne zajednice grada Dugog Sela te brojni drugi. Tom prilikom istaknuto je kako je Mjesni odbor Andrilovec uz pomoć Grada uredio prostor oko raspela i samo raspelo. Potom je uslijedio svečani domjenak prije kojega su bratska društva PGD Zavrstnik i DVD Andrilovec razmijenili prigodne poklone.

U nastavku dana je održan 13. po redu vatrogasni memorijal Tomislav Galovec u spomen na prerano preminulog člana Društva. Natjecanje je održano u 7 kategorija, a na natjecanju je nastupilo ukupno 36 ekipa. U kategoriji muških A ekipa najuspješnija je bila ekipa DVD-a Deanovec, dok su u kategoriji B prvoplasirani prijatelji iz Slovenije, PGD Zavrstnik. Što se tiče ženskih seniorskih kategorija, u kategoriji A najusjpješnije su bile članice DVD-a Kašina koje su proglašene i ukupnim pobjednicama ovoga kupa, a u kategoriji B prvo mjesto osvojile su pripadnice DVD-a Bedekovčina. U brzinskoj vježni najbolju spremu pokazali su članovi DVD-a Hrebinec.Skip to content