OŠ Josipa Zorića dobitnica HRT-ova priznanja za zaštitu okoliša

OŠ Josipa Zorića jedna je od dviju nagrađenih ustanova iz Zagrebačke županije na završnici Natječaja za najljepše školske vrtove 2019., koja je održana 29. studenoga na Hrvatskoj radioteleviziji. Našoj je školi dodijeljeno Priznanje za 3. mjesto u kategoriji zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Osnovna škola Slavka Kolara iz Kravarskog osvojila je 2. mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja, a glavne nagrade dobile su OŠ Velika Pisanica i DV Radost iz Splita. Proglašenje najljepših školskih vrtova organizirano je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a na svečanosti su prisustvovali predstavnici partnerskih ministarstava te županijske i lokalne uprave.

U ime OŠ Josipa Zorića sudjelovali su profesori biologije Ankica Vidak i Nenad Židak, umirovljena učiteljica i začetnica uređenja okoliša Sonja Grgac te ravnateljica Mara Mamuza uz čiju potporu uspijevamo ostati među najboljima. Uređenost okoliša prvenstveno je naša vrijednost i orijentacija prema ugodnijem boravku, a tek onda natjecanje. Dobri rezultati proizlaze iz zajedničkog planiranja i djelovanja, a ključnu ulogu imaju učenici koji tim putem stječu edukaciju i vlastitim radom školu čine ljepšim mjestom. Svrha nagrade je ostati motiviran, uvoditi nove sadržaje i programe. Tako smo od 2016., kada smo nagrađeni Zlatnom poveljom, pažnju usmjerili i prema drugim segmentima kao što su održivi razvoj i energetska efikasnost, koje realiziramo selektiranjem otpada, skupljanjem sirovina kao i edukativnim programima ili radionicama za učenike. Upravo su ti elementi prepoznati kao nastavak našeg sveukupnog zalaganja za dobrobit okoliša i ponosni smo na dodijeljeno priznanje. I.K/OŠ J.Zorića

IMG_0034.JPG IMG_0036.JPG IMG_0038.JPG IMG_0040.JPG IMG_0042.JPG

 Skip to content