Osnovne škole i Srednja škola Dugo Selo počinju s nastavom od ponedjeljka – organizirane školske smjene, kao i on line nastava

Nakon što je u utorak ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio kako će drugo polugodište tekuće školske godine započeti 18. siječnja, s time da će se za učenike nižih razreda, kao i za četvrte razrede srednjih škola održavati u školi, a za ostale online – škole sa šireg dugoselskog područja objavile su na svojim mrežnim stranicama obavijesti o organizaciji nastave.

OŠ Ivana Benkovića nastavu za učenike 1.- 4. razreda organizirat će u jutarnjoj smjeni, a za učenike 5.- 8. razreda bit će isto u jutarnjoj smjeni, ali on-line, tj. na daljinu (osim pojedinih izbornih predmeta koji će biti popodne). Produženi boravak odvijat će se normalno poslije nastave. Kako navodi u obavijesti ravnatelj Škole Branko Goleš „organizacijske detalje učenicima će javiti njihovi razrednici danas, u petak 15. siječnja, nakon što se sve uskladi i dogovori“, te ujedno dodaje kako je nakon posljednjih potresa školska zgrada pregledana i nema značajnijih oštećenja te je sigurna za odvijanje nastave i rada.

U OŠ Josipa Zorića učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pohađati prema redovnom rasporedu:

jutarnja smjena s početkom u 8,00 sati za 2. i 4. razrede te poslijepodnevna smjena s početkom u 14,00 sati za 1. i 3. razrede. Za učenike od 1. do 4. razreda za koje se nastava izvodi u školi i dalje su na snazi sve epidemiološke mjere koje su bile na snazi i u 1. polugodištu.

Za učenike viših razreda nastava će se odvijati online – i to na način – jutarnja smjena na daljinu s početkom u 8,00 sati za 6. i 8. razrede, te poslijepodnevna smjena na daljinu s početkom u 14,00 sati za 5. i 7. razrede.

Svi učenici su dužni biti na nastavi u realnom vremenu, neprijavljivanje će se upisivati u e-Dnevnik kao izostanak s nastave.

Kako navodi u obavijesti ravnateljica Škole Mara Mamuza „poslije nemilog potresa izvršena je provjera školske zgrade i nisu nađena nikakva oštećenja koja bi ugrožavala sigurnost boravka i učenja unutar nje. Učitelji će na primjeren način pokaznim vježbama učenike upoznati s postupcima ponašanja za vrijeme i nakon eventualnog potresa. Preporučljivo je da djeca znaju telefonske brojeve roditelja, te također da se unutar obitelji stvori obiteljski plan okupljanja i dogovora u slučaju potresa“, poručuje ravnateljica.

Nastava u OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine odvijat će se po principu – neparni ujutro, a parni popodne.

Učenici razredne nastave nastavu će imati prema redovnom rasporedu u školi. Prijevoz je osiguran, a učenici će prvi dan nastave dobiti naputke o ponašanju u slučaju potresa.

Učenici predmetne nastave nastavu će pratiti online prema redovnom rasporedu, stoji u obavijesti Škole.

Nastava u OŠ Rugvica planirana je prema po sljedećem rasporedu: učenici od 1. do 4. razreda – Model A – nastava u školi u jutarnjoj smjeni te učenici od 5. do 8. razreda – Model C – nastava na daljinu u popodnevnoj smjeni. Polasci školskih autobusa su po ustaljenom rasporedu za jutarnju smjenu, osim iz pravca Ježeva. Zbog zatvaranja nadvožnjaka polazak iz pravca Ježeva je u 6:55 sati, a odvoz učenika iz Ježeva bit će svaki dan samo nakon petog sata, stoji u obavijesti ravnatelja Škole Roberta Munđera.

U Srednjoj školi Dugo Selo od ponedjeljka nastava će biti organiziran to na sljedeći način: za učenike četvrtih razreda organizira se nastava uživo u školi, po modelu A, od 18. siječnja 2021. do 31. siječnja 2021- te za za učenike prvih, drugih i trećih razreda organizira se nastava na daljinu, po modelu C, od 18. siječnja 2021. do 31. siječnja 2021.

Kako stoji u obavijesti ravnateljice Srednje škol Dugo Selo Darinke Svetec “nastava u školi održavat će se prema postojećem rasporedu i počinje u ponedjeljak prema rasporedu za B tjedan. Prilikom boravka u školi potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. Na ulasku u školu potrebno je dezinficirati obuću i ruke, cijelo vrijeme boravka u školi potrebno je nositi masku i održavati socijalnu distancu. Nastava na daljinu održavat će se također prema postojećem rasporedu i počinje u ponedjeljak prema rasporedu za B tjedan. Nastava na daljinu održavat će se u realnom vremenu prema rasporedu. Praktičnu nastavu kod poslodavca učenici će pohađati prema rasporedu. Učenici koji nemaju osigurane uvjete za sudjelovanje u nastavi na daljinu trebaju se javiti razredniku/ci”.Skip to content