“U školske klupe sljedeći tjedan najmlađi učenici i maturanti”

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs na današnjoj konferenciji za medije objavio je plan povratka učenika na nastavu u drugom polugodištu od ponedjeljka 18. siječnja, prenosimo iz drugih medija.

“Generalni je stav da nastava za učenike osnovnih škola do 4. razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu”, kazao je Fuchs i dodao da isto vrijedi i za učenike 4. razreda srednjih škola, maturante, kako bi se bolje pripremili za državnu maturu.

“Oni će u školu kak one bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja uoči državne mature koja se provodi na cijelom teritoriju Hrvatske u isto vrijeme”, poručio je, dodajući da će maturanti ići u školu po pojačanim epidemiološkim mjerama.
“To znači da će se moći održati dovoljno velika distanca između učenika u pojedinim razredima s obzirom da će ostali razredi u ovoj fazi biti online i s time mislimo da smo itekako smanjili mogući rizik od širenja epidemije i da početkom polugodišta nećemo narušiti optimističke trendove u incidenciji novozaraženih”, reko je Fuchs.


Skip to content