Otvoren 7. dugoselski sajam cvijeća

U prostoru Glazbene škole Dugo Selo danas je svečano otvoren 7. po redu sajam cvijeća „Dugoselski cvijet“ koji će potrajati do nedjelje 23. travnja, a posjetitelji će cjelokupnu ponudu moći razgledati na vanjskom i unutarnjem prostoru. Sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević. Zahvalio se svim izlagačima, organizatorima kao i sudionicima programa, pozvavši sve građane da posjete ovu tradicionalnu gradsku manifestaciju te da obiđi vrtne gredice u Perivoju grofova Drašković koje su uređene uz ovu prigodu. Današnji glazbeno-scenski program otvorenja Sajma uveličale su izvedbe članica Glazbene škole Dugo Selo na klaviru – Patricije Qollaku koja je izvela Nocturno u C-duru E. Griega, dok je Lucija Šarić izvela Varijacije na rusku temu u F-molu S. Majkapara te Robote M. Miletića, sve pod mentorstvom prof. Marte Šimunović. U programu su također sa veselim igrokazom „Pošla koka u dućan“ te sa izvedbom tradicionalnih igara nastupila i djeca Dječjeg vrtića Dugo Selo, odgojne skupine Patkica. Za sutradan u jutarnjim satima, u 10,00 sati planiran je Eko radionica Dječjeg vrtića DIDI, a u 11,00 sati najavljen je nastup članova Zbora Glazbene škole Dugo Selo, voditelja Viktora Brezaka. U poslijepodnevnim satima nastupit će članovi nedavno osnovanog Plesnog centra Dugo Selo koji će zasigurno rasplesti sve okupljene izlagače i goste Sajma.

Sajam osim raznovrsne ponude biljaka po prihvatljivim cijenama, posjetiteljima nudi i prigodni asortiman ukrasnih predmeta na temu cvijeća poput nakita ili slika. Pored toga, mogu se razgledati tematski uređeni interijeri, s naglaskom na sobno bilje. Svoje likovne radove izložili su i članovi Likovne udruge Dugo Selo, a u Perivoju grofova Drašković posađene su gredice sa cvijećem koje su uredili brojni sudionici. Među njima, bez dvojbe, dominira Dekla z Martin Brega, prekrasan i u detalje razrađen rad dugoselske dizajnerice, aranžerke Arielle Melić, rad dostojan zagrebačkog Floraarta.

Zato pozivamo sve da obiđu dugoselski Sajam cvijeća, kao i uređen gradski park, te inspirirani idejama izaberete nešto od šarenih ljetnica ili trajnica za svoje okućnice, balkone i terase.

Organizatori Sajma su Grad Dugo Selo, Turistička zajednica, Glazbena škola Dugo Selo i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo pod medijskim pokroviteljstvo Radio Martina i Dugoselske kronike.

Proširena fotogalerija s otvorenja na  Facebook stranici Dugoselske kronike ( https://www.facebook.com/dugoselskakronika/ )Skip to content