Otvorenje izložbe POU Dugo Selo „ETNO tradicionalno – suvremeno“ u Zagrebu 25. listopada

Izložba „ETNO tradicionalno – suvremeno” Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo otvorit će se 25. listopada u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije. Nastavlja se tako ciklus izložbi i prezentacija vezanih za kulturnu i prirodnu baštinu Zagrebačke županije.
Riječ je o izložbi umjetničkih djela 12 autora nastalih tijekom 15. likovnih susreta umjetnika Zagrebačke županije, u organizaciji POU-a Dugo Selo. Etno motivi ovoga kraja, kao dijelovi vrijedne baštine, objedinjujuća je tema koju su umjetnici interpretirali osobitim doživljajima i različitim tehnikama i formama. Izložbena postava obuhvaća slike (pretežito ulja i akril na platnu), skulpture i linoreze.
Ovom prigodom bit će predstavljen i program predstojećih Martinskih dana u Dugom Selu, sa središnjim događanjem – krštenjem mošta na Martin bregu. Izložbu će otvoriti gradonačelnik Dugog Sela i predsjednik Turističke zajednice Dugog Sela Stipo Velić, a izložena djela predstavit će Nadica Kozić, voditeljica Centra za kulturu POU Dugo Selo.
Pozivamo Vas da i Vi svojom nazočnošću uveličate otvorenje izložbe u utorak, 25. listopada 2016. u 11 sati u županijskom Turističkom uredu u Preradovićevoj 42 u Zagrebu. Izložba je otvorena do 6. prosinca 2016.Skip to content