Otvoreno gradsko klizalište

Gradsko klizalište pored Gradske sportske dvorane, pod ingerencijom Sportskog centra Dugo Selo, otvorilo je danas svoja vrata, unatoč korona krizi. Omogućuju to propisane mjere od strane Nacionalnog stožera, a aktivnosti na njemu, odvijat će se u skladu sa svim propisanim uvjetima.

Kako je rekao ravnatelj Centra Miroslav Škrlec, na klizalištu istovremeno može boraviti najviše 25 klizača tj. potrebno je osigurati 15 m2 po jednom klizaču. Svi korisnici klizališta dužni su koristiti maske i rukavice i izbjegavati bliske susrete na klizalištu.

„Krenuli smo, mjere koju su na snazi – sve smo poduzeli preventivno. Termini će biti od 16 do 21 sat radnim danom, vikendom od 10 do 12 sati te od 16 do 21 sat. Za vrijeme školskih praznika radit će od 10 do 21 sat, znači cijeli dan. Termini su isti kao i prošle godine, a pauza između termina je 15 minuta. Vidjet ćemo pod ovim epidemiološkim mjerama je li se možemo uklopiti u to, djelatnici će posnimati situaciju hoće li to funkcionirati. Ako ne, jedan ćemo termin morati izbaciti, vjerojatno onaj zadnji, pa ćemo malo pauzu povećati kako bi sve bilo sigurno. U svlačionici su stolci također na razmaku od 2 metra. Poduzeli smo sve, imamo dezinfekcijska sredstva za klizaljke, svi nosimo maske i spremni smo to odraditi. Jedino molimo za malo strpljenja pri dolasku, s obzirom na broj klizača koji može biti na ledu, i da se malo klizači rasprše po klizalištu“, kazao je Škrlec.

Prve klizače došao je pozdraviti i gradonačelnik Nenad Panian.

„Ovo je jedno od rijetkih događanja ove godine koju nismo propustili, ali u skladu s epidemiološkim mjerama, u skladu s trenutnom situacijom. Djeca su na otvorenom, na klizalištu su u dopuštenom broju. Ona moraju imati dio svog djetinjstva, jednostavno, život ne može stati. Uz pravilno ponašanje i ova pandemija će brzo prestati, a ovo klizalište je samo dokaz da se mi nismo predali“, izjavio je gradonačelnik Panian.

A djeca su začas preuzela klizalište koje su nadležne gradske službe prigodno ukrasile božićnim dekoracijama. Cijene korištenja klizališta ostaju na lanjskoj razini – jedan sat klizanja ostaje 10,00 kuna po osobi, a isto toliko košta i najam klizaljki za navedeno vrijeme. Za sada neće biti škole klizanja, a klizalište će raditi do kraja siječnja.

f0

f01

f02

f03

f1

f10

f11

f13

f15

f16

f2

f3

f4

f5

f6

f7

f8

f9Skip to content