Počela izgradnja garaže DVD-a Ostrna

Na današnjem uvođenju izvođača Tekton gradnje u radove izgradnje garaže DVD-a Ostrna, uvodno je o projektu govorio gradonačelnik Nenad Panian. Naglasio je kako je Ostrna, po svojoj veličini i broju stanovnika, drugo naselje u Gradu Dugom Selu te kako, razmjerno tome, zaslužuje i ulaganja iz gradskog proračuna.

Vrijednost ovih radova je 1,8 milijuna kuna, a izgradit će se garaža, prostor za dežurstva, sanitarni čvorovi, prostorija za opremu – sveukupno 287,57 m2 građevinske bruto površine. Rok za izgradnju je 270 kalendarskih dana.

„DVD Ostrna dobit će novu garažu za svoja vatrogasna vozila, sanitarni čvor, parkirališna mjesta – sve u vrijednosti preko milijun i 800 tisuća kuna. Zahvaljujem se svima koji su pokrenuli taj projekt i onima koji su ga doveli do kraja. Grad Dugo Selo mora se brinuti o svojim naseljima, a Ostrna je prioritet jer je najveće naselje nakon Dugog Sela. Ovom izgradnjom bit će upotpunjena tzv. ponuda vatrogasnom društvu koje je jedno od najvećih poslije DVD-a Dugo Selo i koje je zaslužno za puno akcija vatrogasaca. Ovo im je nagrada za ono što čine za građane Dugog Sela, ali i po cijeloj Hrvatskoj kada je to potrebito“, istaknuo je gradonačelnik Panian.

Grad vodi brigu o Ostrni, dodao je gradonačelnik te najavio nove projekte. U pripremi su i investicije u njihov nogometni klub koji će uskoro dobiti svlačionice i prostore za rad kluba te kako bi uskoro na području Ostrne, ulaganjem Grada, ili privatnih investitora,  trebala proraditi i obiteljska ambulanta. Osim toga Panian je naglasio kako su i u Ostrni, kao i na području većeg dijela Grada, u tijeku radovi na izgradnji vodovoda i odvodnje koji će dovesti do značajnog poboljšanja standarda građana.Skip to content