Upaljena 1. adventska svijeća

Dugoselski kapelan vlč. Petar Galeković zajedno s gradonačelnikom Nenadom Panianom jutros su u centru, božićno ukrašenog, grada upalili prvu svijeću adventskog vijenca.

Tom prilikom kapelan Galeković je ujedno prigodnim riječima i molitvom najavio vrijeme Došašća. Tradicionalnom paljenju svijeće ovaj puta, na žalost, nisu prisustvovala djeca Dječjeg vrtića Dugog Sela koja su izuzeta zbog nove epidemiološke odluke o ograničavanju okupljanja danas stupivši na snagu. Radosni i pjesmom ispunjen početak Adventa ove, za mnoge teške, godine nekako je izostao. No, Grad Dugo Selo se pobrinuo da što više dočara svečani božićni ugođaj ukrasivši gradske ulice, ustanove, parkove i poznate gradske lokalitete.

Pokraj prekrasne božićne jelke, u centru je uz pomoć članova braniteljske udruge Hrvatski vitezovi postavljena i Kućica Djeda Mraza ili Božićnjaka. Djeda ove godine neće biti u Kućici jer ipak „on je stariji i u rizičnoj skupini te se mora čuvati, stoga se ispričava svoj djeci, ali i ohrabruje da će sve njihove želje vrlo rado ispuniti“, stoji u njegovoj obavijesti.

Kako doznajemo od više savjetnice za komunalnu izgradnju i zaštitu okoliša u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo Jadranke Robić božićnim ukrasima i lampicama ukrašena je glavna cesta od Glazbene škole pa do OŠ Josipa Zorića, fontana, Kolodvorska ulica, prostor ispred zgrade Gradske uprave, ispred budućeg Kulturnog centra za posjetitelje, Perivoj grofa Draškovića te prostor ispred POU-a Dugo Selo, dok će u Glazbenoj školi Dugo Selo biti još postavljene i jaslice.          I.G.O.

 

 

1

10

11

12

2

3

4

5

6

7

8

9

 Skip to content