Postavljaju se uzdužni nosači na nadvožnjak kod LIDL-a

Ovih dana na području gradilišta na željezničkoj pruzi, odnosno na lokaciji izgradnje nadvožnjaka kod Lidl-a, započeli su radovi postavljanja uzdužnih nosača.

Kako smo dobili informacije od tvrtke HŽ infrastruktura, glavnog investitora kapitalnog projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog željezničkog kolosijeka na dionici pruge Dugo Selo – Križevci u sklopu kojeg se grade i nadvožnjaci na području Dugog Sela, u tijeku je montiranje nosača duljine od 20 do 37 metara i mase od 49 do 86 tona. „Nakon montaže uzdužnih nosača radit će se poprečni nosači, armirat će se i betonirati kolnička ploča, izvest će se hidroizolacija, rubnjaci, maske, pješačke i biciklističke staze, odvodnja, postavit će se asfalt i sama oprema nadvožnjaka (zaštitna i odbojna ograda, rasvjeta, signalizacija i dr.). Uz radove na nadvožnjaku završavat će se i radovi na pristupnim rampama nadvožnjaka. Većinu radova dostatnih za preusmjeravanje cestovnog prometa preko nadvožnjaka planira se završiti do polovine sljedeće godine“, stoji u priopćenju HŽ infrastrukture.

„Dinamika završetka nadvožnjaka na području grada Dugog Sela utvrdit će se tijekom sljedeće godine, no stav je Grada Dugog Sela, i na tome će inzistirati, da se izgradnja nadvožnjaka kod dugoselskog LIDL-a izgradi što prije, do travnja sljedeće godine“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac.    I.G.O.

Fotografije: N.H.M.

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG

 Skip to content