Trideset novih gradskih stipendista potpisalo ugovore

U nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Darjana Budimira, njegovog zamjenika Ivice Šajkovića, dogradonačelnice Jasminke Kokot Bambić i pročelnika za društvene djelatnosti Veljka Bertaka danas je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian svečano potpisao ugovore o stipendiranju s novim gradskim stipendistima. Ukupno 30 novih stipendista, srednjoškolaca i studenata, ove godine stipendira Grad Dugo Selo, a koji su izabrani prema kriterijima javnog natječaja.

Kako je na samom početku istaknuo pročelnik Bertak na ovogodišnji natječaj pristiglo je 38 prijava te je nakon uvida u prijave gradonačelnik izmijenio odluku o broju i visini stipendija na način da je svima koji su zadovoljili natječajne kriterije natječaja za ovu školsku i akademsku godinu omogućio dobivanje stipendija. Među 15 učeničkih stipendija, osim po kriteriju izvrsnosti, dodijelit će se 7 stipendija za deficitarna zanimanja – i to bravar, krovopokrivač, kuhar, medicinska sestra/medicinski tehničar, ličila-soboslikar, tesar i zidar. Učenička stipendija mjesečno iznosi 550 kuna. Studentska stipendija mjesečno iznosi 750 kuna, te od 15 dodijeljenih 7 stipendija stimulira diplomirane informatičare, dipl. ing. elektrotehnike, dipl. ing. strojarstva, dipl. medicinske sestre/dipl. medicinske tehničare, doktore medicine, logopede i profesore matematike.

Uz čestitke na njihovom školskom i akademskom uspjehu gradonačelnik Panian tom prilikom je uputio i dobronamjerne savjete i riječi podrške. „Vi ste tu jedino da dokažete sebi svoje sposobnosti. Vi ste ovdje kako bi završili što ste naumili i vjerujte mi kada završite školovanje naći ćete posao u domovini. Neće više biti Irske, niti Njemačke, a tome upravo mi težimo i zbog toga vas stipendiramo. Na vama je jedino da učite, i više nego mi“, poručio je gradonačelnik, dodajući kako Grad Dugo Selo raste i kako će nastojati sve njih zadržati kroz različite vrste poslova. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjan Budimir također uz čestitke svim stipendistima, ali i njihovim roditeljima, izrazio je zadovoljstvo što su i u sljedećoj godini osigurana sredstava za stipendiranje gradskim proračunom. „Čestitam svima koji su dobili stipendije i vjerujem kako će one uvelike pomoći vašim roditeljima i vama samima daljnje školovanje i studiranje, no isto tako one su poticaj za vaš daljnji rad jer su pokazatelj da se rad, trud i izvrsnost cijeni“, kazao je Budimir.

Marija Grgošić, studentica kroatistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 3. godina po prvi puta dobitnica gradske stipendije kazala je za Dugoselsku kroniku kako joj ova „stipendija puno znači, ali ne toliko zbog financijske potpore jer iznos i nije toliko bitan, već kao valorizacija mog uloženog truda, rada i energije jer sam stipendiju dobila na temelju svojih ocjena i uspjeha“. Marija također dodaje kako je na ovaj način još više motivirana ostati u ovoj zajednici, po završetku studija i školovanja.

 

1.JPG 10.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG

 Skip to content