Postavljene nove drvene klupe na gradskim površinama, a uskoro kreće i izgradnja prvog Street workout parka u Dugom Selu

Ispred zgrade bivšeg Doma zdravlja u Zorićevoj ulici postavljene su nove drvene klupice i stolovi, nakon što su prijašnje uklonjene zbog dotrajalosti i neispravnosti. Kako nam je kazala stručna suradnica Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Dugog Sela Jadranka Robić tri garniture drvenih klupa i stolova donirala je pilana Peranović iz Dugog Sela, a dvije su postavljene ispred zgrade bivšeg Doma zdravlja u centru te jedna pored zgrade Pučkog otvorenog učilišta, u njihovom parku.

Također doznajemo od Robić kako je zaključena javna nabava za odabir izvođača radova na uređenju prvog Street workout parka u Dugom Selu. Ugovor s izvođačem, tvrtkom „Kova“ d.o.o. iz Mraclina, je potpisan i u tijeku je izrada 6 naručenih sprava. Street workout park planiran je na križanju Sportske i Ferenčakove ulice, i kako se planira, uređenje će uslijediti u jesenskim mjesecima.

Inače prijedlog o uređenju Street workout parka potekao je od članova Savjeta mladih grada Dugog Sela koji su ga planirali kao jedan od projekata za 2015. godinu.

Street workout je način vježbanja s težinom vlastitog tijela na spravama u javnim parkovima, ali i svim drugim dostupnim površinama. Popularnost ovakvog vježbanja leži u činjenici što je potpuno besplatno, treninzi se odvijaju u prirodi, na otvorenom, a način vježbanja vrlo je učinkovit za kompletnu muskulaturu. Osim što se ubrzano razvija na globalnom nivou, street workout vježbači postali su sve vidljivi i na dugoselskim ulicama. Tako na dugoselskim gradskim površinama, a posebice oko rukometnog igrališta u Dugom Selu sve češće se mogu vidjeti kako treniraju improvizirajući na prečkama ograda ili već drugim postojećim objektima. S pojedinim dugoselskim vježbačima, koji su neki uključeni i u Hrvatski street workout savez, predstavnici Grada Dugog Sela surađivali su na osmišljavanju budućeg Parka. A koje će to sprave biti ponuđene – vidjet ćemo uskoro.Skip to content