Potpisan ugovor za umjetnu travu na pomoćnom igralištu NK Dugo Selo

Projekt izgradnje terena s umjetnom travom NK Dugo Selo dočekao je i svoju drugu, završnu, fazu – postavljanje umjetne trave. Mladi nogometaši itekako su nestrpljivi jer treniraju u susjednim Brckovljanima i na malom terenu kod Sportske dvorane. Najveći problem nedovršavanja bio je vezan za proceduru javne nabave, nakon više žalbi taj je proces napokon završen. Potpisan je ugovor za dobavu i ugradnju, rokovi teku –  umjetna trava bi trebala biti postavljena krajem ožujka.

Kako nam je kazao pročelnik gradskog Odjela za proračun i financije Dean Dragičević, Grad je 15. siječnja potpisao ugovor s tvrtkom Maxmar grupa d.o.o. za dobavu i dogradnju umjetne trave na pomoćnom igralištu NK Dugo Selo. „Nabava je pokrenuta još početkom prošle godine, međutim zbog dvije žalbe, između ostalog i izvođača koji je na kraju i dobio posao. Na kraju je dobio onaj kojeg smo prvog i odabrali, tako da nije bilo ni razloga za žalbom. Ukupna vrijednost radova je u okviru osiguranih sredstava, 1.454.000 kuna, uvećano za PDV 1,8 mil.kuna. Rokovi teku od dana potpisa ugovora, a radovi bi trebali početi 20 dana od potpisa ugovora. Predviđa se ugradnja i postavljanje te trave u roku od 25 dana, od početka radova. Tijekom ožujka trava bi trebala biti postavljena“, izjavio je pročelnik Dragičević.

Također, Grad je dužan poslati izvještaj Ministarstvu obrazovanja i sporta zbog ugovora o donaciji od gotovo pola milijuna kuna za ugradnju trave potpisanog u studenom prošle godine. To je bio drugi dio donacije, prvi je bio od Središnjeg ureda za šport i iznosio je 420.000 kuna za građevinske radove.

Tijekom veljače započet će radovi: prvo niveliranje terena; nakon toga postavljanje antistres podloge i ugradnja umjetnog travnjaka. Jedini problem mogli bi biti vremenski uvjeti, pri postavljanju antistres podloge, po preporuci proizvođača, ne bi smjelo biti velikih temperaturnih minusa. No, taj dio radova traje u prosjeku dva dana, pa se gotovo igralište s umjetnom travom može očekivati koncem ožujka.Skip to content