Potpisivanje povelje o suradnji s Osnovnom školom Nova Bila

Mala delegacija Osnovne škole „Ivan Benković“ 16. svibnja 2018. godine otputovala je u Novu Bilu, općinu u srednjoj Bosni, kako bi započeli suradnju s tamošnjom školom. Predstavnici naše škole bili su ravnatelj Branko Goleš, socijalna pedagoginja Nena Franić, profesorica hrvatskoga jezika Ivana Šavuk, profesor tjelesne i zdravstvene kulture Denis Klaus te troje učenika – Martin Knežević, učenik petoga razreda, Ivan Šarić, učenik šestoga razreda i Marija Klara Grlić, učenica osmoga razreda.
Prvoga dana boravka u Novoj Biloj naši su predstavnici prisustvovali svečanoj sjednici Osnovne škole Nova Bila organiziranoj povodom obilježavanja 70. godišnjice škole. Na toj su sjednici ravnatelj Osnovne škole „Ivan Benković“ Branko Goleš i ravnatelj Osnovne škole Nova Bila Josip Popović potpisali povelju o prijateljstvu i budućoj suradnji ovih dviju škola. Nakon potpisivanja povelje uslijedila je priredba u kojoj su sudjelovali i naši učenici. Martin Knežević izveo je recitaciju Kaj se to za menom vleče, Ivan Šarić sve je nasmijao monologom Muke jednog šestaša, a Marija Klara Grlić krasnoslovila je pjesmu na slavonskoj ikavici Prva rič što sam je čuo.
U četvrtak, 17. svibnja, naši su učenici prisustvovali nastavi dva školska sata, a ravnatelji i profesori su za to vrijeme dogovarali oblike buduće suradnje škola. Uslijedio je zajednički obilazak crkve Duha Svetoga. Ugostio nas je župnik fra Slavko Petrušić i ispričao o povijesti župe. Obišli su prostorije župe koje su za vrijeme rata služile kao vojna bolnica. U Hrvatskom kulturnom centru dočekao ih je ravnatelj Dragan Đido i predstavio rad ove institucije. Posjet Bosni i Hercegovini završili su u Travniku, rodnom gradu nobelovca Ive Andrića. Obišli su njegovu rodnu kuću i poslušali kratko predavanje kustosa o životu i radu ovog poznatog književnika.
Vjerujemo kako smo ovim posjetom Novoj Biloj započeli uspješnu buduću suradnju dviju škola.Skip to content