POTPREDSJEDNIK VLADE RH PREDRAG ŠTROMAR POSJETIO DUGO SELO

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, u pratnji suradnika, danas je službeno boravio u Dugom Selu gdje je obišao energetski obnovljenu zgradu Gradske uprave Grada Dugog Sela, posjetio Glazbenu školu Dugo Selo te svečano otvorio rekonstruiranu Omladinsku ulicu u Velikoj Ostrni.

Visoke državne dužnosnike dočekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, njegovi zamjenici Nikola Tominac i Jasminka Kokot Bambić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjan Budimir i njegovi zamjenici Ivan Šajković i Željko Remenar te gradski vijećnici.  Tom prilikom potpredsjednik Vlade RH Štromar istaknuo je kako se u Dugom Selu provode dva projekta energetske obnove – zgrada Gradske uprave Grada Dugog Sela koja je ovime dovršena, te zgrada Glazbene škole Dugo Selo. „Nadam se da će biti dovoljno mudrosti kod dugoselskih gradskih vijećnika da se donose odluka o energetskoj obnovi Glazbene škole“, naveo je Štromar.

Dodaje kako se u cijeloj Hrvatskoj trenutno energetski obnavlja više od 1.300 javnih ustanova. „Više od 70.000 djece ići će u škole koje su energetski obnovljene, više od 16.000 obitelji stanovat će u zgradama sa smanjenom potrošnjom energije u kojima će biti ugodnije živjeti – zimi toplije, a ljeti hladnije. Uslijed smanjenja potrošnje energije za 50 i 70 posto ostat će više sredstava vlasnicima zgrada, općinama i županijama, a to će se ulagati u obrazovanje, zdravstvo, nove ceste i sve što građanima treba“, kazao je. Također je naveo kako su gradonačelnici, načelnici i župani prepoznali tu mjeru najavivši da će im krajem godine novim natječajem biti alocirano iz drugih izvora sredstava još oko 600 milijuna kuna.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian izrazivši prije svega zadovoljstvo dolaskom potpredsjednika Vlade RH u Dugo Selo istaknuo je kako je u rekonstrukciju i energetsku obnovu zgrade Gradske uprave uloženo preko 4,5 milijuna kuna sredstava iz EU fondova. „Ovom obnovom postiže se velika ušteda energije. Izgrađena je fotonaponska elektrana koja će osigurati besplatnu energiju za cijelu zgradu, obnovljena je fasada, ugrađene su nove led lampe, obnovljena stolarija, a i unutrašnjost prostora uprave je osvježena“, naglasio je gradonačelnik.

Prilikom posjete Glazbenoj školi Dugo Selo visoke dužnosnike dočekao je ravnatelj Dario Cebić te je za njih upriličen kraći nastup višenagrađivanog Tamburaškog orkestra Glazbene škole. Potpredsjednik Vlade upoznat je s vrijednim rezultatima učenika i profesora – više od 100 nagrada, medalja i priznanja ostvarenih na nizu međunarodnih natjecanja, od kojih se izdvajaju pet prvih mjesta na svjetskim natjecanjima i međunarodnom festivalu u Beču. „Dugo Selo ima osnovnu i srednju glazbenu školu, a u planu je i glazbena akademija – sve to će doprinijeti većoj kvaliteti obrazovanja, ali i življenja u našem gradu“, kazao je tom prilikom gradonačelnik Panian, što je potpredsjednik pohvalio.

Na kraju posjete – u Velikoj Ostrni, potpredsjednik Štromar, zajedno s gradonačelnikom Panianom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjanom Budimirom svečano je otvorio rekonstruiranu gradsku prometnicu – Omladinsku ulicu. „Radi se o 618 metara prometnice od centra Ostrne do Doma DVD-a Ostrna koja je obnovljena još prošle godine sredstvima EU fondova, ministarstava te dijelom iz gradskog proračuna. Uloženo je preko 4 milijuna kuna i to u izgradnju oborinske kanalizacije, nogostupa, biciklističke staze, mosta, asfaltiranje te je uz kapelicu uređen parking“, izjavio je gradonačelnik, dodajući kako postoje planovi za uređenje etno sela u produžetku iste ulice na slobodnoj gradskoj parceli. „Ostrna je poslije naselja Dugo Selo najveće gradsko naselje. Moramo vratiti život u ovo mjesto – sljedeće je Prozorje, Martin Breg, u Kopčevcu se gradi kanalizacija“, poručio je na kraju gradonačelnik Panian.

I.G.O.

 Skip to content