Dan Zagrebačke županije u Dugom Selu – Zakov koncert za završnicu velike proslave

U Dugom Selu, najvitalnijem gradu kontinentalne Hrvatske, proslavljen je 6.lipnja Dan Zagrebačke županije koji su službeno otvorili župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Nenad Panian. U centru, pod vurom, proslavu su nastupima uveličali KUD-ovi i glazbeni sastavi, predstavljena je bogata kulturna baština te razvoj i investicijski potencijali svih gradova Zagrebačke županije. Svoje proizvode i usluge predstavilo je 47 obrtnika, OPG-ova i poduzetnika.

„Pokazali smo što Županija nudi! I odaziv posjetitelja govori da je ovo dobar projekt, stoga s njime nastavljamo i iduće godine“, komentirao je župan Stjepan Kožić.

„Županija bilježi porast broja turista, a tome služe i ovakve manifestacije“, kazao je Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela. Konkretno, u prvoj polovici ove godine broj turističkih dolazaka u županiju povećan je za 14 posto, a broj noćenja za 12 posto. Nakon domaćih, najbrojniji su gosti iz azijskih zemalja, dodala je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Program je započeo još u jutarnjim satima zabavnim programom za djecu. Održana je najveća kreativna igraonica na otvorenom koju su vodili animatori; modna revija troje dugoselskih proizvođača dječje odjeće koju su nosili mali manekeni uz vodstvo Dragice Banić. Sve to uz besplatni sladoled.

U sklopu cjelodnevnog programa održano je natjecanje za titulu Miss ili Mistera grilla Zagrebačke županije. Ove godine svoje umijeće u spravljanju roštilja, uz zabavu i druženje, pokazale su županijske turističke Zajednice. Titulu najboljih su odnijeli predstavnici Turističke zajednice Grada Zaprešića, iza kojih su se smjestili TZ Vrbovec i TZ Savsko sutlanska dolina i brigi (Brdovec). Posjetitelji su mogli kušati i finu kotlovinu koju su spremili profesionalci iz Kulinarskog studija „Majstor kuhar“ pod vodstvom masterchefa Branka Ognjenovića.

U raznolikom programu bila je 25.izložba vina Vinogradarsko – vinarske udruge „Terra Sancti Martini“. Dodijeljene su zlatne diplome vinarima, a od župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića primili su ih Miro Škrlec, Zdenko Pukec i Mladen Vrabec. U glazbenom scenskom dijelu nastupili su brojni izvođači, nastupom su oduševili članovi Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec i Vokalni sastav Lere, Zbora Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo uključenih u EU projekt „Radost življenja“ – Umjetnost i kultura 54+, Ženska vokalna skupina „KOLEDARICE“ KUD-a „PREPOROD“, Vokalni sastav Ive iz Ivanić Grada i Folklorni ansambl KUD-a PREPOROD. Cjelodnevni program završio je velikim koncertom popularnog jaskanskog kantautora Ivana Zaka. Proslava Dana Zagrebačke županije u Dugom Selu, u sklopu Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“, organizirana je u suradnji s Večernjim listom.

Više fotografija u albumu na FB stranici Dugoselske kronike

dž0.jpg dž01.jpg dž02.jpg dž1.jpg dž10.jpg dž11.jpg dž12.jpg dž13.jpg dž13a.jpg dž14.jpg dž15.jpg dž16.jpg dž16b_1.jpg dž16b_2.jpg dž16b_3.jpg dž16b_4.jpg dž16b_5.jpg dž16b_6.jpg dž17.jpg dž18.jpg dž19.jpg dž1a.jpg dž3.jpg dž4.jpg dž5.jpg dž6.jpg dž7.jpg dž8.jpg dž9.jpg dž91.jpg dž98.jpgSkip to content