Povećana gradska subvencija prema dječjim vrtićima privatnih osnivača – danas potpisani aneksi ugovora

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, u prisutnosti njegove zamjenice Jasminke Kokot Bambić i gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Veljka Bertaka danas je potpisao aneks ugovor Grada s predstavnicama privatnih dječjih vrtića „Didi“, „Buba Biba“ i „Vrapčić“ po kojem se povećava iznos subvencije za smještaj djece predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača.

Naime, ukupni mjesečni iznos gradske subvencije iznosit će 100 kuna više, odnosno ukupno 1.100 kuna po djetetu za primarni – 10 satni program njege, odgoja i naobrazbe djece, čime se pokriva razlika do ekonomske cijene programa. Na taj način roditeljsko učešće u plaćanju cijene boravka djece u privatnim vrtićima neće se povećavati, već cijena i dalje ostaje ista.

„Ovaj puta smo unaprijedili djelatnost privatnih dječjih vrtića čime će se omogućiti kvalitetniji i sigurniji rad u vrtićima te redovna isplatu plaća. U u budućnosti razmišljamo o otvaranju još jednog vrtića, no zasada ne znamo hoće li biti gradski ili privatni. Intencija je da izjednačimo cijene u gradskom i privatnim vrtićima i da svi građani imaju iste uvjete, kao i vrtići uvjete poslovanja, što bi bilo fer i pošteno prema svima te da sva djeca koja imaju pravo na vrtić budu upisana. Ova vlast, nakon dvije godine svog mandata upravo to je ispunila. Ove godine sva djeca upisana su u vrtiće prema listi prioriteta“, poručio je tom prilikom gradonačelnik Nenad Panian.

Privatne dječje vrtiće trenutno pohađa ukupno 290 djece, a povećanje subvencije od 100 kuna po djetetu iznosi 29.000 kuna mjesečno više nego do sada što do kraja kalendarske godine iznosi ukupno 116.000 kuna više u odnosu na ranija davanja. Gradski dječji vrtić trenutno polazi 353 djece, tako da zajedno s djecom koja pohađa privatne vrtiće ukupan broj djece vrtićanaca na području Dugog Sela je 643-oje.

Ugovore su danas potpisale predstavnice Dječjeg vrtića „Didi“, ravnateljica Karmen Pavlic, zatim ravnateljica Dječjeg vrtića „Buba Biba“ Andrea Čukelj te ravnateljica Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Iva Hrković. Ravnateljica Dječjeg vrtića „Didi“ Karmen Pavlic navela je kako vrtić djeluje od 2006. godine i trenutno radi na jednoj lokaciji, u Puhovu te zbrinjava 60-ero djece, od čega je 13 novoupisanih ove godine. „Ovo povećanje subvencije nama puno znači te se nadam da će krenuti u smjeru izjednačavanja uvjeta financiranja dječjih vrtića neovisno o osnivačima. Ovo je veliki pozitivni pomak u daljnjoj suradnji“, poručila je Pavlic.

Ravnateljica DV „Buba Biba“ Andrea Čukelj istaknula je kako vrtić trenutno pohađa 50-ero djece dvije odgojno obrazovne skupine, a ove godine je upisano 8-ero djece koliko je ujedno otišlo predškolaraca. Vrtić djeluje na jednoj lokaciji već 14 godina dok je posljednje povećanje ekonomske cijene vrtića bilo prije sedam godina. Uz riječi zadovoljstva i zahvale na povećanju subvencije također navodi kako ju veseli najava gradonačelnika o izjednačavanju uvjeta financiranja što će uvelike unaprijediti njihovo daljnje poslovanje.

Dječji vrtić „Vrapčić“ ove godine je nadograđen i proširen te je početak nove pedagoške godine dočekao s povećanim kapacitetima u koje su smjestili dodatnih 100-inu djece tako da sada vrtić pohađa 180-ero djece s područja grada Dugog Sela. Kako je navela ravnateljica DV Vrapčić Iva Hrković u ovu nadogradnju uloženo 4,8 milijuna vlastitih sredstava, a vrtić je opremljen najsuvremenijim didaktičkim pomagalima, odnosno opremom. Ovo povećanje nam puno znači da možemo i dalje ulagati, bez obzira što smo nedavno dovršili proširenje i nadogradnju, a sve kako bi podigli razinu kvalitete rada, kazala je Hrković.

vrtići1.JPG vrtići2.JPG vrtići3.JPG

 Skip to content