POZIV Edukacijska tribina Odvojeno prikupljanje otpada na području grada Dugog Sela

POZIV

Edukacijska tribina

Odvojeno prikupljanje otpada na području grada Dugog Sela

Poštovani,

pozivamo vas na javnu edukacijsku tribinu o odvojenom prikupljanju otpada na području grada Dugog Sela koja će se održati u četvrtak 28. studenog 2019. godine s početkom u 11:00 sati na Reciklažnom dvorištu u Dugom Selu, Andrilovec b.b.

Okupljenima će Stanko Ivaniček iz Dugoselskog komunalnog i poduzetničkog centra naglasiti važnost odgovornog postupanja s otpadom, predstaviti sustav odvojenog prikupljanja otpada te prezentirati rad dugoselskog Reciklažnog dvorišta na lokaciji Andrilovec.

Ova se javna edukacijska tribina organizira u sklopu izobrazno-informativnog projekta o održivom gospodarenju otpadom Pravilno odvoji, čisti grad osvoji koji provodi Grad Dugo Selo. Ukupna vrijednost projekta je 546.993,25 kn, a Europska unija ga sufinancira iz Kohezijskog fonda u iznosu od 464.944,20 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 13. travnja 2018. godine do 13. prosinca 2019. godine.

Neodgovorno postupanje s otpadom predstavlja jedan od vodećih svjetskih problema koji izravno utječe na kvalitetu vode, zraka i tla, pa tako i na zdravlje biljaka, životinja i ljudi. Pravilnim i odgovornim ponašanjem od otpada možemo dobiti vrijednu sirovinu te na taj način utjecati i na smanjenje potrošnje ionako ograničenih prirodnih resursa.

Dođite i naučite više o odgovornom postupanju otpadom kako bismo zajedno ostavili čisti grad i okoliš budućim generacijama u nasljeđe!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Grada Dugog Sela. Organizacija prezentacije sufinancirana je sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hrSkip to content