Poziv vlasnicima pasa i mačaka da do kraja godine iskoriste pravo na sufinanciranje GRAD DUGO SELO SUFINANCIRA STERILIZACIJU PASA I MAČAKA I ČIPIRANJE PASA- rok do 31.12.2019.

Sukladno Odluci o sufinanciranju sterilizacije ženki pasa i mačaka Grad Dugo Selo u 2019. godini sufinancirati će sterilizaciju ženki pasa i mačaka u vlasništvu građana koji imaju prebivalište na području Grada Dugog Sela. Grad Dugo Selo sufinancira sterilizaciju ženki pasa i mačaka u 2019. godini do visine osiguranih sredstava i to u visini 200,00 kuna za jednu steriliziranu ženku psa po vlasniku, te 100,00 kuna za jednu steriliziranu ženku mačke po vlasniku. Vlasnik sterilizirane životinje ostvaruje pravo na povrat sredstava za sterilizaciju temeljem Potvrde o ostvarenom pravu na sufinanciranje sterilizacije ženki pasa i mačaka, ovjerenog računa za obavljenu sterilizaciju od pravne osobe registrirane za obavljanje veterinarskih usluga te osobne iskaznice kojom dokazuje prebivalište na području Grada Dugog Sela.

Osim toga, gradonačelnik je u siječnju 2019. godine donio i Odluku o sufinanciranju čipiranja pasa na području Grada Dugog Sela kojom se sufinancira čipiranje pasa u iznosu od 100,00 kuna. Grad Dugo Selo će u 2019. godini sufinancirati čipiranje pasa u vlasništvu osoba koje imaju prebivalište na području Grada Dugog Sela i koji su upisani u LYSACAN. Vlasnik psa ostvaruje pravo na povrat sredstava za čipiranje temeljem potvrde, ovjerenog računa za obavljeno čipiranje od pravne osobe registrirane za obavljanje veterinarskih usluga te uvida u osobnu iskaznicu.

Zagrebačka županija izdvojila je ove godine 300.000 kn za čipiranje pasa u 7 gradova i 8 općina

Na natječaj koji je Zagrebačka županija raspisala početkom lipnja za dodjelu pomoći jedinicama lokalne samouprave za mjere označavanja pasa mikročipom javilo se 7 gradova i 8 općina od ukupno 34 jedinice lokalne samouprave u Županiji. Gradu Dugo Selo odobren je iznos od 30.000,00 kn.

Pravo na dodjelu sredstava za provedbu mjere označavanje pasa mikročipom, u iznosu 100 kn po označenom psu, ostvarili su i : Jastrebarsko je dobilo 22.000, Velika Gorica 49.300, Sv. Ivan Zelina 11.700, Vrbovec 16.000, Ivanić Grad 15.000 i Zaprešić 25.000 kuna. Od prijavljenih općina Jakovlje je dobilo 15.000, Marija Gorica 10.000, Luka 4000, Pisarovina 40.000, Kloštar Ivanić 10.000, Križ 35.000, Klinča Sela 8000 i Orle 9000 kuna. Ukupni iznos, sukladno uvjetima natječaja, nije mogao biti veći od 50.000 kuna po JLS. Kriteriji koji su donosili bodove jedinicama lokalne samouprave, a koji su objavljeni u javnom pozivu i prema kojima je odlučeno koliko novca tko dobiva, uključivali su: broj pasa evidentiranih u Lysacanu na području JLS, osigurana sredstva u proračunu za provedbu Zakona o zaštiti životinja, odluku grada i općina o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, Ugovor ili drugi akt o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja, te broj pasa koji su naveli u prijavnom obrascu za mikročipiranje.

Gradovi i općine zaduženi su provesti program, a opisnim i financijskim izvješćem moraju izvijestiti županiju o provedbi mjera na području svoje jedinice lokalne samouprave do kraja 2019 godine.

Navedenim Odlukama Grad nastoji financijski pomoći građanima koji se odluče nabaviti ili zadržati napuštenog kućnog ljubimca. Isto tako navedenim mjerama nastoji se smanjiti broj napuštenih životinja i time izbjeći dodatna patnja kojoj su te nedužne životinje izložene.

Pozivamo sve vlasnike pasa i mačaka da do kraja prosinca ove godine iskoriste sufinanciranje.

 Skip to content