Pozivnica Glazbene škole: Promocija Knjige „Razgovori s osnovcima“ i nastup dugoselskih glazbenih talenata 4.studenog

U srijedu 4.studenog u prostoru Glazbene škole Dugo Selo, Zagrebačka 24, održat će se bogata kulturna večer. Promocija knjige Dragice Pjevac „Razgovori s osnovcima“ počet će u 18 sati. Nakon predstavljanja ovog djela, u 19 sati počet će koncert dugoselskih glazbenih talenata – Antonela Papak, Luka Ivezić i Jan Orešić.

 

GLAZBENA ŠKOLA DUGO SELO VAS POZIVA

Srijeda 4. studenog, od 18 satiPromocija knjige D.Pjevac „Razgovori s osnovcima“

 

U srijedu 04. studenog 2015. godine s početkom u 18 sati, u Domu Kulture (Glazbena škola Dugo Selo) održat će se promocija knjige poznate dugoselske pjesnikinje Dragice Pjevac. Knjiga pod nazivom ,,Razgovori s osnovcima“ ostvarena je u suradnji s Osnovnom školom ,,Josipa Zorića“, Gradom Dugo Selo i Glazbenom školom Dugo Selo. Radi se o vrhunskom ostvarenju gđe. Pjevac. Uz razgovor s pjesnikinjom Dragicom Pjevac, promociju knjige upotpunit će recitacijom i pjesmom učenici i učenice Osnovne škole ,,Josipa Zorića“, te profesorica Marta Šimunović koja će izvesti dvije skladbe ravnatelja glazbene škole Daria Cebića, koje su posebno skladane za ovu prigodu ,,Dugoselski zvon“ i ,,Leave“, te flautistice Saru Lončar i Mariju Klaru Grlić; nastavnica: mag. Raša Vizek; koje će izvesti duet flauta, ulomak iz opere ,,Carmen”.

 

Srijeda 4. studenog, od 19 sati – Promocija dugoselskih glazbenih talenata – Antonela Papak, Luka Ivezić i Jan Orešić

trio glazbene školeOd 19 sati uz intervju, razgovor i svirku, slijedi predstavljanje najvećih dugoselskih glazbenih talenata. Radi se o učenicima dugoselske glazbene škole, koji su na mnogim natjecanjima osvojili brojne nagrade (državno natjecanje, regionalno natjecanje, 1. mjesto na svjetskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj, 1. nagrada u Beču i u Italiji, nastup na regionalnom natjecanju iz komorne glazbe i sl.), uspješno predstavljajući naš Grad, Zagrebačku Županiju i Republiku Hrvatsku.

Program:

Antonela Papak (klavir) svirat će skladbu od Dmitrya Kabalewskog, mentor: mag. Marta Šimunović

Luka Ivezić i Jan Orešić (tambure) izvest će skladbu od Antonia Vivaldija Koncert za mandolinu RV425II – I.stavak, obrada za 2 brača (obr. D. Cebić), mentor: prof. Dario Cebić

 Skip to content