PP Dugo Selo sutra provodi akciju “Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa”

Policijska postaja Dugo Selo sutra će, 11. listopada, na svom području provoditi akcija “Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa”, u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Prilikom provođenja akcije prvenstveno će se nadzirati i sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.
Tijekom akcije “Alkohol” provedene proteklog vikenda, 8. i 9. listopada, u prometu je zatečeno 5 vozača pod utjecajem alkohola dok je ukupno utvrđeno 35 prekršaja. Tijekom vikenda dogodile su se i 2 prometne nesreća od kojih jedna s materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.
A u akciji “Zaštita pješaka” održanoj 6. listopada utvrđena su 3 prekršaja vozača prema pješacima (nepropisno parkiranje na nogostupu), 5 prekršaja pješaka (nepropisno prelaženje kolnika) te 13 ostalih prekršaja vozača, od čega 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 8 ostalih prekršaja (ukupno 21 prekršaj).Skip to content