Predstava „Samo preko njega mrtvog“ oduševila dugoselsku publiku

Predstava „Samo preko njega mrtvog“, održana 20. siječnja u organizaciji POU-a Dugo Selo, napunila je Dvoranu KUD-a „Preporod“, tražila se karta više. Odlične glumačke izvedbe Jana Kerekeša i Renea Bitorajca, izmamile su salve smijeha i to doslovno do suza.

Predstavljena žanrovski kao humoristični triler s natruhama crnog humora i elementima satire, predstava  progovara o društvenoj zbilji, procesima i prilikama koje se mogu, a i ne moraju, dogoditi svakome.  Dvojica susjeda, koji se ne poznaju otprije, u garaži punoj dragocjenosti nalaze mrtvog čovjeka. Skupi satovi, oružje, droga, markirana odjeća, novac i ino u Ratku i Iliji pobuđuju prvo znatiželju pa onda pohlepu te odluče ne prijaviti nesretan slučaj zakonskim autoritetima.

Okrenuvši se kriminalnoj strani, svaki od njih na svoj način, iskorištava blagodat pronalaska i „napreduje“ u osobnom životu. Zanimljive i nepredvidive situacije (političke, obiteljske, poduzetničke) u kojima se (s)nalaze, dokazuju kako se onaj tko može i ima sreće lako može izvući, preokrećući po potrebi definicije stupnjeva moralnog razvoja. Tekst i režiju ovog hit kazališnog komada kazališta „Luda kuća“ potpisuje Rene Bitorajac.Skip to content