PREMINUO PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA GRADA DUGOG SELA ŽELJKO IVANIČEK

ivanicek zeljko za webU svom domu u Dugom Selu, nakon kratke i teške bolesti, jučer poslije podne, u pedeset i četvrtoj godini života, preminuo je Željko Ivaniček. Željko Ivaniček bio je aktualni predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela, na čelo kojeg je bio izabran nakon izbora 2013. godine te je spomenutu dužnost aktivno obavljao sve do pojave teške bolesti koju, nažalost, nije uspio pobijediti.
Rođen je u Lupoglavu 6. travnja 1962. godine, gdje je završio i osnovnu školu, a potom je završio Geodetsku školu u Zagrebu i nakon toga se zaposlio se u Katastru tadašnje Općine Dugo Selo, gdje je neprekidno bio zaposlen sve do svoje smrti.
Od najmlađih dana bio je aktivan u društvenom životu te je u mladosti bio član KUD-a Ogranak Seljačke sloge Lupoglav i tamošnjeg vatrogasnog društva, ali je bio aktivan i u tadašnjim društveno političkim organizacijama s ciljem pomoći društvenoj zajednici u kojoj je živio.
S dolaskom suverene Hrvatske, sredinom devedesetih godina, aktivno se uključio u Hrvatsku seljačku stranku i kao njezin predstavnik bio je član poglavarstva Općine Brckovljani, a nakon preseljenja u Dugo Selo, aktivan je u političkom životu Grada te ubrzo postaje i predsjednikom Gradskog odbora HSS Grada Dugog Sela te je, u ime koalicije HDZ,HSS,HSP AS biva izabran za predsjednika Gradskog vijeća Grada Dugog Sela, koje je vodio kao volonter, ali s vrhunskim profesionalizmom u obavljanju dužnosti i prijateljskim i pomirljivim nastupom prema svim kolegama s ciljem donošenja što kvalitetnijih odluka i rješenja za sredinu u kojoj je živio. Poseban afinitet, ne žaleći pri tom svog slobodnog vremena, imao je prema kulturnim ustanovama i udrugama, čiji je rad zdušno pomagao i bio rado viđen gost na svim manifestacijama i kulturnim događanjima u Gradu Dugom Selu.
Željko Ivaniček bio je i uzoran obiteljski čovjek, suprug, otac, sin i brat, a iza sebe je ostavio suprugu i četvero djece.

Komemoracija za pokojnog Željka Ivaničeka održati će se u četvrtak u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici.
Posljednji ispračaj Željka Ivaničeka je sutra, u četvrtak, u 16, sati na Novom groblju u Dugom Selu.Skip to content