Turistička zajednica Dugo Selo u prošloj godini ostvarila višak prihoda

Tijekom 2015. godine Turistička zajednica Grada Dugog Sela ostvarila je ukupno 308.770 kuna, od čega je od turističke članarine prikupljeno 234.103 kune i boravišne pristojbe 17.538 kuna, istaknuto je na jučerašnjim sjednicama Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice Grada Dugog Sela pod predsjedavanjem Stipe Velića. Viša stručna suradnica za gospodarstvo Zvjezdana Budor Klarić pojasnila je dodatne prihode iz županijskog proračuna, ukupno 55.000 kuna, koji su ostvareni temeljem natječaja za sufinanciranje manifestacija, a za organizaciju 22. dugoselskih jeseni i Martinja te za Likovnu radionicu „U susret Uskrsu“. Na rashodnoj strani utrošeno je ukupno 259.979 kuna, tako da je na kraju realiziran višak prihoda, prenesen u ovu godinu, u iznosu od 91.329 kuna.

Prošle godine održane su manifestacije kao što su Vincekovo na Martin Bregu za koje je od planiranih 10.000 kuna utrošeno 7.557 kuna, dok Dječji Fašnik nije održan zbog premalog interesa, već je POU Dugo Selo organiziralo izložbu na tu temu te su izdane fašničke novine „Smrdljivi Martin“. Od planiranih 30.000 potrošeno je 10.323 kuna. Za uspješno održanu 7. po redu Likovnu radionicu i uskrsno bojanje jaja u Parku Drašković pod nazivom „U susret Usrksu“ od planiranih 20.000 kuna potrošeno je 18.152 kune, dok se za obilježavanje Dana planeta Zemlje i početak akcije Volim Hrvatsku uštedjelo planiranih 5.000 kuna jer se aktivnost nije organizirala na nivou Grada već u sklopu redovnog programa odgojno-obrazovnih institucija. Održan je i Sajam cvijeća (utrošeno približno koliko je i planirano – 10.000 kuna); zatim Izložba vina za koju je planirano i realizirano 5.000 kuna troškova, a tijekom koje je po prvi puta organizirano obilježavanje Ljetnog sv. Martina na Martin Bregu u organizaciji Vinogradarsko-vinarske udruge. Za Dugoselske jeseni koje obuhvaćaju manifestaciju „Političko pecanje i fišijada“, Berbu grožđa u gradskom vinogradu i Dugoselsku biciklijadu – utrošeno je od planiranih 30.000 kuna 21.952 kune. Turistička zajednica bila je pokrovitelj Državne smotre tamburaških orkestara i sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture u listopadu, s ukupnom donacijom od 10.000 kuna suorganizatoru KUD-u „Preporod“. Martinski dani u studenome obilježeni su koncert Ivana Zaka te koncertom organiziranim u suradnji s Radio Martinom – Nene Belana. U prosincu organiziran je već tradicionalni božićni sajam „Anđelek fest“ u organizaciji POU Dugo Selo za koji je utrošeno 10.982 kune, a na Badnjak organizirana je besplatna podjela bakalara i ribica za građana u centru grada za koji je utrošeno 12.588 kuna. Od neplaniranih manifestacija MO Dugo Selo Istok organizirao je paljenje uskrsne vuzmice u Beceku za što je TZ podmirila trošak šatora u iznosu od 2.000 kuna. TZ je također donirala s 1.000 kuna tvrtku Agroturizam Tri jezera za njihov projekt „Kuća Djeda Mraza“, braniteljskoj udurzi podmiren je trošak prijevoza autobusom u Vukovar u iznosu od 6.000 kuna, a Biciklističkom klubu Dugo Selo podmiren je dio troškova za put u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja u iznosu od 2.000 kuna. Osim navedenih troškova za turističke manifestacije, iz proračuna TZ Dugo Selo podmiruju se troškovi prezentacije i promocije Grada u zemlji inozemstvu koje uključuje nabavu suvenira Grada te suvenira za protokolarne potrebe.

Članovi Turističkog vijeća i Skupštine TZ Dugo Selo na svojim zasebnim sjednicama usvojili su izvješće o radu i financijskom poslovanju TZ Dugo Selo za 2015. godinu, uz izvješće Nadzornog odbora TZ Dugo Selo za 2015. godinu i izvješće o radu Turističkog vijeća TZ Dugo Selo za prošlu godinu.  Člana Skupštine Mladena Slavića zanimalo je zašto je ove godine izostalo uskrsno uređenje prigodnim cvjetnim jajetom u centru grada, na što mu je naveden trošak takvog uređenja u iznosu od 5.000 kuna, stoga su istu sumu nastojali su uložiti više u Likovnu radionicu i izložbu jaja u Parku grofa Drašković, odgovorio je predsjednik Velić. Na kraju je odlučno kako će na umjesto predstavnika TZ Dugo Selo u Vijeću Turističke zajednice Zagrebačke županije te u članstvu Skupštine TZ ZŽ umjesto Igora Pulje, koji odstupa zbog osobnih razloga, doći Dubravka Babić Gašparić.Skip to content