PRIHVAĆENO IZVJEŠĆE DKPC-A

penićDirektor Dugoselskog komunalno poduzetničkog centra Tadija Penić podnio je izvješće o radu Centra u 2013. godini na desetoj sjednici Gradskog vijeća Dugog Sela. Penić je naglasio da je Centar uspješno poslovao u toj godini te da se trenutačno najviše radi na usklađivanju poslovanja s novim zakonskim propisima za djelatnost gospodarenja otpadom, premda je i dalje, kako je rekao, problem što Vlada RH ne donosi potrebne uredbe i pravilnike koji su preduvjet za spomenuto usklađenje. Vezano uz to Centar nije izradio elaborat o gospodarenju otpadom, a Penić je procjenio da bi moglo biti problema i oko dobivanja okolišne dozvole koja se čeka i po osam mjeseci, a potrebno je ishoditi i dozvolu za upravljanje otpadom. Penić je rekao da se radi na razdvajanju otpada i recikležnom dvorištu. Trenutačno se po gradu raspoređuje pedesetak novih kontejnera za papir koje će prvo dobiti veće stambene zgrade, a u kolovozu i rujnu ove godine očekuje se i proširenje deponije, odnosno izgradnja novih dviju kazeta. Penić je na primjedbe vijećnice Kokot Bambić o smanjenju dobiti, u odnosu na godinu prije, odgovorio da je do toga došlo zbog provedenog vrijednosnog usklađenja, ali i smanjene prodaje grobnih mjesta. Vijećnik Stjepan Novosel upitao je zašto Centar ne obavlja i djelatnost vezanu uz razvoj poduzetništva, premda i dalje nosi taj naziv, a Penić je odgovorio da Centar nema kadar za provođenje te djelatnosti. Vijećnika Stjepana Štefinovca zanimalo je pak kada će se Centar ustrojiti da radi ono za što je registriran, odnosno da umjesto najma vanjskih izvođača, sam obavlja djelatnosti što bi po njemu bilo jeftinije.

Centar nema mehanizaciju ni prostor kamo bi je eventualno smjestio pa ni dovoljan broj kadrova da to izvodi sam, rekao je Penić, a kalkulaciju da li bi kupnja mehanizacije i zapošljavanje novih ljudi bilo više isplativo trebao bi napraviti Grad, kao vlasnik – ocjenio je Penić.

Nasuprot tome, vijećnik Zvonko Novosel Dolnjak ocjenio je da treba dozvoliti rad privatnom sektoru gdje god je to moguće te dodao da treba promijeniti praksu u radu vijeća jer, po njemu, izvješće Centra, zbog izmjene zakona, ne bi trebalo prihvatiti vijeće već gradonačelnik.

Izvješće je na koncu prihvaćeno većinom glasova vijećnika.Skip to content