Prijem sportskih šampiona kod gradonačelnika: „Ponos grada mladih“

Gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić danas je u Gradskoj vijećnici održao svečani prijem najuspješnijih sportaša koji su tijekom ove godine ostvarili zapažene rezultate na državnim i europskim prvenstvima. Prijemu su nazočili predstavnici, treneri Stolnoteniskog športskog kluba Dugo Selo, Ženskog rukometnog kluba Dugo Selo ’55, Muškog rukometnog kluba Dugo Selo ’55 i Kyokushin karate kluba Dugo Selo, tajnik Zajednice športskih udruga grada Dugog Sela Ivan Plašić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željko Ivaniček i pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Veljko Bertak. Predstavnici klubova predstavili su svoje sportske kolektive i upoznali nazočne s postignutim rezultatima.

Tako je Tena Vrh iz Kyokushin karate kluba Dugo Selo postala viceprvakinja na Europskom prvenstvu u kyokushin karateu održanom u svibnju u Azerbajdžanu. Ujedno Tena je i trenutna juniorska reprezentativka Hrvatske, a kroz njene sportske uspjehe vodi ju trener Nikola Banjeglav.

Iz Stolnoteniskog športskog kluba Dugo Selo trener Zvonko Pokas predstavio Luku Martineka koji je postao kadetski prvak RH na Prvenstvu RH 2014. održanom u Zagrebu u travnju ove godine, ponovivši time svoj uspjeh od lani. Luka Martinek i Mislav Martinek osvojili su 3. mjesto u igri parova (kadeti), a kadetska momčad u sastavu Luka Martinek, Mislav Martinek, Ivan Martić i Luka Dragun osvojila je 2. mjesto. Na prvenstvu RH u Varaždinu u svibnju Anamarija Tominac i Darija Arapović osvojile su 3. mjesto u igri parova u kategoriji mlađih kadetkinja, a Matej Murat, Luka Martinek, Tomislav Nagy, Mislav Martinek u juniorskoj momčadi osvojili su 3. mjesto.

Trener Nenad Plašić zajedno sa članicama Ženskog rukometnog kluba Dugo Selo vratio se iz Umaga u svibnju ove godine s osvojenim srebrom na Prvenstvu RH u rukometu za kadetkinje (rođ. 1996. godine), a u ekipi su igrale Edina Numanović, Josipa Mamić, Adriana Ivančan, Valentina Čamber, Iva Ivanda, Iva Sedlar, Marija Novosel, Petra Franjić, Josipa Bebek, Iva Šebalj, Ana Šebalj, Andrea Pavković, Kristina Svetec, Leonarda Žerjavić i Laura Bebek. Josipa Mamić izabrana je u najbolju sedmorku turnira i treći je strijelac Prvenstva s 43 pogotka, a Ivana Šebalj izabrana je za najbolju vratarku. Uz trenera Nenad Plašića, trenerice su još Tanja Plašić i Anita Dananić.

S Prvenstva RH u rukometu za kadete (rođene 1996. godine) održanom u Umagu u svibnju, članovi Muškog rukometnog kluba Dugo Selo, na čelu s trenerima Zvonko Kalebom i Borisom Peršićem, vratili su se s osvojenim 2. mjestom. U ekipi su igrali Antonio Marušić, Marko Svečnjak, Franko Pandžić, Borna Eršić, Luka Smolčić, Dorian Markušić, Ivan Katavić, Tomislav Severec, Marko Poljak, Marko Jurakić, Hrvoje Rauch, Josip Matezović, Mislav Šuker i Ivan Ključar. Tomislav Severec njabolji je strijelac Prvenstva i izabran u najbolju sedmorku turnira, dok je Dorian Markušić izabran za najkorisnijeg igrača.

Dugoselski gradonačelnik Stipo Velić čestitao je klubovima na ostvarenim rezultatima. „Vi ste ponos ovog grada – grada mladih“, poručio je gradonačelnik istaknuvši njihove vrhunske rezultate kao pozitivnu promociju naše sredinu. Dodaje kako gradski proračun izdvaja znatna sredstva za sportske klubove, unatoč financijskoj krizi. „Jedan smo gradova koji najviše ulaže u sport, kako financijski tako i osiguranjem potrebne infrastrukture za sportske treninge i natjecanja.“ Uz želje za daljnji sportski uspjeh, gradonačelnik im je poručio da ne zaborave svoj grad i mjesto od kuda su potekli. Na kraju je najavio predstojeće sportsko natjecanje – Svjetsko rukometno prvenstvo za juniorke koje će se jednim dijelom održati i u Dugom Selu. Naime, Prvenstvo će trajati od 28. lipnja do 13. srpnja, a igrat će se u Čakovcu, Zagrebu, Koprivnici i u dugoselskoj Gradskoj sportskoj dvorani. U Dugom Selu su planirane utakmice skupine u kojoj igra i reprezentacija Hrvatske, a održat će se i utakmica osmine finala natjecanja. Gradonačelnik je pozvao sve da podrže natjecanje i natjecatelje na utakmicama.

 Skip to content