Priopćenje Građanske inicijative „Drugo selo“: Onkološko savjetovalište u Dugom Selu

Građanska inicijativa Drugo Selo napravila je novi korak prema pokretanju onkološkog savjetovališta u Dugom Selu. Uz već prikupljena sredstva u navedenu svrhu, okupili su sve relevantne dionike koji su svojim odazivom, pozitivnim stavom, konstruktivnom raspravom i prijedlozima pokazali kako osim dobre volje pojedinaca postoji i infrastruktura koja će podržati rad savjetovališta.
Iskusni predstavnici udruga „Sve za nju“ i „Krijesnica“, pet gradskih vijećnika, zamjenica gradonačelnika, predstavnici Centra za socijalnu skrb, Crvenog Križa, Doma zdravlja, Centra za hagioterapiju i građani nakon inicijalnog sastanka zajednički su podržali inicijativu koju su pokrenuli drugoselci, a koju bi u konačnici trebao provoditi Crveni križ.
Prema podacima CZSS u Dugom Selu ima 14 odraslih oboljelih osoba te četvero djece, no prikazana brojka odnosi se samo na građane koji su u CZSS zatražili ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi. Zaključeno je kako je potrebno kontinuirano informirati građane te ih putem svih raspoloživih sredstava te ih poticati na preventivne preglede kako bi se omogućila rana dijagnostika raka.
Savjetovalište bi kroz različite oblike grupne i individualne terapije, ovisno o potrebama i interesu, trebalo osigurati oboljelima i njihovim obiteljima potrebnu psihološku podršku, a idući susret planiran je za kraj studenog.Skip to content