Pročelnik D.Dragičević: Ako ne bude žalbi, tijekom jeseni završit će se igralište s umjetnom travom

Projekt izgradnje terena s umjetnom travom NK Dugo Selo čeka drugu fazu – postavljanje umjetne trave. Mladi nogometaši su nestrpljivi jer treniraju u susjednim Brckovljanima i na malom terenu kod Sportske dvorane. Koji je razlog nedovršavanja terena, zašto to tako dugo traje pojasnio je pročelnik za financije Dean Dragičević. Kako je naveo, problem je vezan za proces javne nabave, jedan natječaj za nabavu umjetne trave je poništen, drugi je u proceduri. U Gradu se nadaju da će ovaj put sve proći dobro odnosno bez žalbi i da će tijekom jeseni igralište dobiti umjetnu travu.

„Još tijekom zimskih mjeseci, dok su trajali građevinski radovi na pripremnoj podlozi, točnije 5. veljače, Grad je raspisao natječaj za nabavu umjetne trave. Taj postupak nabave poništen je 10. ožujka iz razloga što smo upozoravani od ponuditelja da troškovnik ne sadržava sve bitne elemente nabave. Odnosno, jedan dio je nedostajao i to podloga jer se ta umjetna trava sastoji od tri dijela – granulacije, same umjetne trave i navedene podloge.

Tada smo poništili natječaj i odmah 1. travnja raspisali novi. Odluku o odabiru smo donijeli 18. svibnja, bila su dva ponuditelja. Međutim, drugi ponuditelj je podnio žalbu u zakonskom roku, na što je imao pravo, 20. svibnja. Grad je odgovorio na žalbu 1. lipnja, a 23. srpnja državna komisija je Gradu dostavila rješenje. Od toga dana, mi postupamo po tom rješenju i vršimo ponovni pregled i analizu ponuda. To traje tako dugo zato jer, u međuvremenu dok su trajali žalbeni rokovi i državna komisija odlučivala, istekli su rokovi valjanost obje ponude koje smo zaprimili na drugom natječaju. Stoga smo zatražili produljene roka valjanosti sa svim potrebnim jamstvima. Nakon toga smo, a sukladno rješenju državne komisije, zatražili pojašnjenje ponuda od pojedinih ponuditelja. Međutim, po zakonu o javnoj nabavi za svaku dostavu dokumentacije ponuditelju, naručitelj mora omogućiti minimalni rok od pet dana. Dakle, Grad postupa konstantno po rješenju državne komisije, a prije toga po zakonu o javnoj nabavi. Pretpostavka je sada, da ćemo dobiti ponuditelja tijekom prve polovice rujna. U slučaju da neće biti žalbe, proces se nastavlja. U tom slučaju, pretpostavljam da će se umjetna trava početi ugrađivati u listopadu. U slučaju nove žalbe, što je naravno moguće, proces će ići dalje. No, nadam se da će sve proći povoljno i da ćemo tijekom jeseni imati umjetnu travu“, izjavio je Dragičević.

Također, dodao je i kako je Grad iz Središnjeg državnog ureda za sport, koji je sada u sastavu Ministarstva turizma, informiran kako su dobivena sredstva u iznosu od oko 500.000 kuna za nabavu umjetne trave. „To je bio jedan iznos koji smo tražili iz drugih proračuna, tražen je bio maksimalan iznos milijun kuna, dobili smo pola. Slijedi sklapanje ugovora, a o detaljima će javnost biti obaviještena“, rekao je Dragičević.Skip to content