Smjena svećenika u dugoselskim župama

Nakon 16 godina, u nedjelju 23. kolovoza, od vjernika se opraštaju dosadašnji dugoselski župnici, iz župe Sv. Martina Biskupa Slavko Kresonja i Uzvišenja Sv. Križa Josip Kuzel. Oboje su došli 2004. godine, a odlaze u župe na zagrebačkim Vrbanima. U  šesnaestogodišnjem razdoblju njihove službe izgrađena je crkva u Lukarišću te Pastoralni centar.

Zagrebačka nadbiskupija objavila je popis imenovanja i razrješenja dužnosti svećenika na svome području. Donosimo promjene na području Dugog Sela, Sesveta i Zeline.

Dugo Selo

Petar Galeković , mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Martina Biskupa u Dugom Selu koji ondje nasljeđuje Davora Lukačevića, CPPS, a službovat će i u župi Isusova Uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu. Iz iste župe odlazi i dosadašnji župnik Slavko Kresonja koji je imenovan župnikom u župi Bogojavljenja – Sv. Tri Kralja u Zagrebu – Vrbani III i imat će ovlasti župnika in solidum u župi Blagovijesti – Navještenja Gospodinova u Zagrebu – Vrbani. Novi župnik u Dugom Selu biti će Ivan Valentić , razriješen službe nadbiskupijskog povjerenika za pastoral mladih i koordinatora dušobrižništva za studente u Zagrebu, kao i službe pastoralnog pomoćnika u župi Sv. Ivana XXIII., pape u Zagrebu – Dubrava.

I druga dugoselska župa Uzvišenja Sv. Križa također dobiva novog župnika. Te službe razriješen je Josip Kuzel te je imenovan župnikom u župi Blagovijesti – Navještenja Gospodinova u Zagrebu – Vrbani i imat će ovlasti župnika in solidum u župi Bogojavljenja – Sv. Tri Kralja u Zagrebu – Vrbani III. Na njegovo mjesto dolazi dosadašnji župnik iz Bistre, Tomislav Kralj.

Zelina

Župnik iz Donje Zeline Dragutin Toplak, razriješen je župničke službe u župi Sv. Nikole Biskupa i zbog zdravstvenih razloga upućen na bolovanje dok će ga na tom mjestu zamijeniti Dragutin Smrkulj, koji je do sada bio župnik u župi Uznesenja BDM u Savskom Nartu.

Savski Nart

Umjesto dosadašnjeg župnika Dragutina Smrkulja, novim župnikom u župi Uznesenja BDM u Savskom Nartu imenovan je Mato Draganović, svećenik Sisačke biskupije.

Sesvetski Kraljevec

Hačko mr. Tomislav, koordinator Trajne formacije za svećenike i vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, razriješen je službe pastoralnog pomoćnika u župi Isusova Uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu te imenovan urednikom Službenog vjesnika Zagrebačke nadbiskupije i pastoralnim pomoćnikom u župi Sv. Marka Evanđelista u Zagrebu. Župnim vikarom imenovan je mladomisnik Petar Galeković, a službovat će i u župi Sv. Martina Biskupa u Dugom Selu.

Cerje

Dosadašnji župnik Franjo Jačmenica razriješen je župničke službe u župi Sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Cerju te je imenovan rektorom Samostanske crkve Sv. Vinka Paulskog i duhovnim asistentom u samostanu Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog u Zagrebu – Frankopanska ulica. Novi župnik u Cerju bit će Ilija Grgić.

Čučerje

Dosadašnji župnik Dragutin Mostečak, na vlastitu molbu, a zbog zdravstvenih razloga, razriješen je župničke službe u župi Pohoda BDM u Čučerju i umirovljen. Novim upraviteljem župe imenovan je Marko Torbar. Dok se ne uredi prostor za stanovanje u Čučerju, smještaj će imati u župnoj kući župe Sv. Pavla u Zagrebu – Retkovec.Skip to content