Search
Close this search box.

Projekt „Prsten potpore“: Traži se 104 pomoćnika u nastavi

U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 104 pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu.
Projekt „Prsten potpore“ prijavljen je na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava UP.03.2.1.03 “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III” koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.
Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.
Pomoćnici u nastavi zaposlit će se  u 25 osnovnih i 7 srednjih škola na području Županije na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.
Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2017./2018. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr).
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu da se prijave na natječaje škola.
„Projekt „Prsten potpore“ kontinuirano raste treću godinu za redom, kako brojem učenika, pomoćnika i partnera na projektu tako i financijama“, izjavila je Ivančica Prugovečki, voditeljica Projekta podsjetivši kako se u protekloj školskoj godini 2016./2017. projekt provodio u 26 osnovnih i 6 srednjih škola na području Zagrebačke županije te je u sklopu njega bilo angažirano 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 4.242.152,00 kuna, od čega su bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosila 2.500.000,00 kuna, dok je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano 871.076,00 kuna, a preostali dio od 871.076,00 kuna Zagrebačka županija je osigurala sama. U školskoj godini 2015./2016. u projekt je bilo uključeno 70 pomoćnika za 80 učenika u 28 škola.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content