Prvi dan „drive-in“ testiranja na COVID-19 u Dugom Selu

 

Prema informacijama dobivenim od načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikole Tominca prvog dana „drive-in“ testiranja na COVID-19 u Dugom Selu obrađeno je oko 100 pacijenata. Testiranje se organizira u šatoru u Ulici Đure Dubenika 2 uz parkiralište kod sportske dvorane, a testiranja provode djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u suradnji s Domom zdravlja Zagrebačke županije Ispostava Dugo Selo. Dugoselska lokacija omogućuje testiranje uz liječničku uputnicu, ali i uz plaćanje. No, za bilo koju od ovih opcija nužno je prethodno dogovoriti termin, i to preko on-line platforme ili na broj 01/2883137. Brisevi se uzimaju od ponedjeljka do petka od 8:30 do 11:30 sati, te ukoliko pacijent plaća testiranje je moguće i subotom od 8:00 do 10:30 sati, i uvijek uz prethodnu narudžbu.

Kako doznajemo, rezultati testova su gotovi u roku 48 sati, a sama analiza se radi u Zagrebu.

Načelnik dugoselskog Stožera Tominac ističe kako je današnji dan protekao bez većih problema jer su prethodno poduzete maksimalne mjere organizacije u kojima su sudjelovali predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Doma zdravlja Zagrebačke županije Ispostava Dugo Selo, Policijske postaje Dugo Selo i Crvenog križa. „Ova lokacija daje optimalne mogućnosti za prihvat većeg broja vozila i ljudi te ne utječe na protočnost cjelokupnog prometa u gradu, stoga je i zajednički dogovorena“, kazao je Tominac, komentiravši određena negodovanja građana na društvenim mrežama izabranom lokacijom. „Testiranja na ovoj lokaciji odvijaju se u kontroliranim uvjetima koja su prethodno utvrđena od policijskih, zdravstvenih, komunalnih i ostalih službi. Nakon današnjeg prvog dana nastojat ćemo sustav konstantno poboljšavati“, poručio je Tominac, ujedno apeliravši na pacijente da poštuju sve zadane epidemiološke mjere zaštite, od nošenja maski i dezinfekcije.

Djelatnice Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije angažirane na testiranju, inače prethodno bile locirane u Ivanić Gradu gdje su obrađivali dvjestotinjak pacijenata dnevno, ovim putem su izrazile zadovoljstvo organizacijom, logistikom, kao i svim poduzetnim mjerama koje je osigurao Grad Dugo Selo.

Podsjećamo, uz dugoselsku lokaciju, pacijenti s područja Zagrebačke županije mogu se testirati i u Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću i Ivanić-Gradu, pri tome u Dugom Selu i Ivanić Gradu može se obaviti testiranje i na osobni zahtjev uz plaćanje. Ovdje možete pronaći više informacija (link).Skip to content