Putujuća izložba “Bez granica – integracija umjetnosti – umjetnost integracije” stigla do Dugog Sela – u subotu otvorenje u Starim krovovima

Živi atelje Dajht Kralj u kulturnoj suradnji sa dugoselskim Starim krovovima ove subote, 13. listopada organizira otvorenje izložbe „Integracija umjetnosti – umjetnost integracije“, s početkom u 19,00 sati. Prije samog otvorenja u Starim krovovima, s početkom u 17,00 sati održat će se prezentacija i radionica kaligrafije koju će voditi akademska slikarica Iva Valentić. Pozivaju se svi zainteresirani za ovu besplatnu radionicu da rezervacije pošalju mailom na cyrille@ziviatelje.dk

Projekt umjetničke suradnje Živog atelje Dajht Kralj pod nazivom „Bez granica“ povezuje ljude kojima je Hrvatska dom i one koji žele da im Hrvatska postane dom. Ove godine umjetnički radovi i sudionici dvaju proteklih izdanja izložbe “Bez granica“ putovali su u Pulu (9. i 10. lipnja), Split (16. i 17. lipnja), Otočac (1. i 2. rujna) te kao zadnja stanica putovanja – Dugo Selo, ove subote, 13. listopada. Izložba će u Starim krovovima biti otvorena za javnost do 16. listopada.

Partneri u projektu su Info zona u Splitu, Omladinska udruga Podum iz Otočca, Udruge PANK Platforma aktivnih nezavisnih kreativaca iz Pule i Stari krovovi u Dugom Selu.

Izložba umjetničkog projekta “Bez Granica” zajednički je trud u suočavanju s pitanjima identiteta. Projekt je pokrenut 2015 godine kao reakcija na negativnu kritiku dijela javnosti protiv nedavnog dolaska velikog broja izbjeglica u Hrvatsku. Manjak kvalitetnih informacija u medijima pridonosi atmosferi straha i nepovjerenja. Projekt „Bez granica” direktan je odgovor na ovakvu atmosferu koji otvora prostor za razumijevanje između ljudi različitih kultura i porijekla.

 Skip to content