Radove na rekonstrukciji Zagrebačke ulice obišao gradonačelnik Stipo Velić

cesta1Dugoočekivani radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice, zapadnog ulaza u grad, su započeli i na snazi je privremena regulacija prometa. Radove je obišao gradonačelnik Stipo Velić.
„Nakon dugog niza godina došli smo u poziciju da asfaltiramo ulaznu cestu, od granice sa Zagrebom do križanja Zagrebačke ulice s Ulicom A. i B. Božikovića. Pripremni radovi traju već nekoliko dana i ovaj bi tjedan trebali biti gotovi. Također, ukoliko vremenske prilike budu povoljne za asfaltiranje, prometnica će se morati zatvoriti sljedeći tjedan“, rekao je gradonačelnik Stipo Velić prilikom obilaska radova sa suradnicima.
Podsjetio je na prošlotjedno važno potpisivanje ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji nerazvrstanih cesta na području grada s tvrtkom Županijske ceste Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost sporazuma je 2,5 milijuna kuna, a gradonačelnik Velić zadovoljan je što je, na raspisanom natječaju, izabrana najpovoljnija ponuda i kvalitetan izvođač radova. Uz ova sredstva iz gradskog proračuna koja će biti utrošena u sljedećoj godini na asfaltiranje ulica, dobit će se i sredstva od Županije te iz drugih izvora, naveo je Velić spomenuvši projekt „Građenje građevine kolnika i sjevernog nogostupa s komunalnom infrastrukturom u Omladinskoj ulici-Velika Ostrna“ za koji se očekuje bespovratna potpora iz EU fondova.
Više o radovima na rekonstrukciji Zagrebačke ulice pojasnio je voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davor Miljanović. „Investitor je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije, izvođači grupa tvrtki, među kojima Županijske ceste i Swietelsky d.o.o. Procijenjena vrijednost radova na prometnici ukupne duljine 1.800 metara je oko 2 milijuna kuna. Radi se sanacija, frezanje postojećeg sloja, ispuhivanje i pranje kolnika. Zatim će se zapunjavati te fuge, stavljati armatura prije nosivog sloja nakon kojeg idu dva sloja habajućeg“, kazao je Miljanović dodavši kako se s asfaltiranjem planira krenuti 5. prosinca te ponovio kako će prometnica tada biti zatvorena za promet o čemu će javnost biti obaviještena.Skip to content