Search
Close this search box.

U Galeriji Križ u Križu otvorena izložba slika Likovne udruge Dugo Selo

Izložba Likovne udruge Dugo Selo otvorena je 25. studenoga u Galeriji Križ u Križu. Otvorenju su nazočili brojni kriški ljubitelji umjetnosti, a goste Dugoselce uvodno je pozdravila Sandra Crnković, zadužena za društvene djelatnosti općine Križ.

Više o samoj izložbi govorili su voditeljica Centra za kulturu POU-a Dugo Selo Nadica Kozić i predsjednik likovnjaka Ivo Ostojić. Predstavljeno je 26 autora, izložbena postava obuhvaća izabrana djela raznolikih motiva koje dugoselski slikari prikazuju na osebujan način koristeći se uglavnom tehnikom ulja na platnu. Izložbu je otvorio načelnik Općine Marko Magdić zaželjevši dobrodošlicu slikarima, među uzvanicima bio je i predsjednik Općinskog vijeća Đuro Paher. Križ i Dugo Selo njeguju suvremeno umjetničko stvaralaštvo kao i bogatu povijesnu baštinu, a događaj je značajan doprinos kulturnoj suradnji unutar zajedničke Zagrebačke županije.

Upravo je Županija pokrovitelj izložbe, spomenuo je Ostojić zahvalivši ujedno Općini Križ na gostoprimstvu i doprinosu u organizaciji. Kako je istaknuto, ovo je svojevrsni uzvratni posjet nakon što se u rujnu dugoselskoj publici predstavila poznata slikarica iz Križa Željka Dragosavac Sabljak. Umjetničku večer glazbom su upotpunili članovi VA Duga izvevši kraći program. Nakon otvaranja izložbe, dugoselski pjevači nastupili su na 2. koncertu za Katarinje u Domu kulture Josip Badalić, u organizaciji Udruge umirovljenika Općine Križ. Oba su događanja dio Adventa u Križu na koji su ovom prigodom svi pozvani. Postav Likovne udruge može se razgledati do 1. prosinca.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content