Sastanak s predstavnicama Društva Naša djeca Dugo Selo: Predstavljena knjiga A.Kovačević „Ono čarobno oko nas“

U Uredu gradonačelnika danas je održan sastanak s predstavnicama Društva Naša djeca Dugo Selo te je uručena knjiga Anite Kovačević Ono čarobno oko nas, dio projekta Čarolarije našeg grada. 

Predsjednicu Sofiju Štefanac Klobučar i tajnicu Suzanu Kralj Šantić primila je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić. Susretu je nazočio pročelnik za društvene djelatnosti Veljko Bertak. Tom prigodom predstavnicima Grada predstavljena je i uručena knjiga Ono čarobno oko nas autorice Anite Kovačević. Djelo je nastalo u sklopu projekta Čarolarije našeg grada DND-a, financiranog sredstvima Grada. DND je, uz Gradsku knjižnicu Dugo Selo nakladnik, a izašla je u biblioteci „Terra sancti Martini“. Podršku izdanju dala je i Zagrebačka županija.

Namijenjena je u prvom redu djeci, no u nju svakako mogu zaviriti i odrasli. Sadrži pregršt poučnih i zanimljivih kratkih priča, crtice i fotografije poznatih dugoselskih lokacija i zagonetke. Priče govore o prijateljstvu, neraskidivoj povezanosti dobrih ljudi i životinja, o roditeljskoj ljubavi, poštovanju, strpljenju, boli za osobama koje nisu više s nama te svim pozitivnim, ali i nešto manje pozitivnim osobinama koje pronalazimo u sebi samima i u drugima, stoji u predgovoru koji potpisuje Štefanac Klobučar. Kako je navela sama autorica Anita Kovačević u uvodu, često zaboravljamo na to da se ono čarobno oko nas u stvari nalazi u nama samima i u ljudima oko nas. U izradi svoj su obol dali dugoselski fotograf Mario Kociper, za povijesne zapise pobrinuo se ravnatelj Knjižnice Predrag Topić dok je knjigu ilustrirao Vito Kovačević. Planirana je online promocija, o čijem će datumu javnost biti obaviještena. Kako se čulo, u ovim vremenima neizvjesnosti, ovako lijepo djelo pun je pogodak zbog lijepih i radosnih poruka koje nosi.

Bilo je riječi o aktivnostima koje je provodilo Društvo prilagođavajući se trenutnoj situaciji kao i o onima koje će tek realizirati. Na žalost, zbog pandemije, za realizaciju nekih nije bilo mogućnosti poput ljetovanja u odmaralištu Veli Lošinj. Izražena je nada kako će predstojeće razdoblje donijeti bolje uvjete te kako će se zacrtani projekti DND-a, kojem je prioritet rad s djecom, ostvariti. Kako se čulo na kraju sastanka, Grad je tu za pružanje podrške te je zaključeno kako će se dosadašnja dobra suradnja nastaviti.Skip to content