Search
Close this search box.

Na području Dugog Sela i Rugvice počela spajanja na novi kanalizacijski sustav

Na području Dugog Sela i Rugvice u tijeku su radovi na EU projektu „Rugvica-Dugo Selo – sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“. Tim povodom gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, načelnik Rugvice Mato Čičak, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i predstavnici izvođača radova obišli su ulice u Dugom Selu i Rugvici u kojima su izvedeni radovi te su ulice presvučene novim slojem asfalta.

-Radovi se polako privode svome kraju. Nadam se da će cijeli sustav biti gotov do 2022. godine, koji će izuzetno doprinijeti komunalnoj infrastrukturi u Dugom Selu i Rugvici. Vjerujem kako će i sami mještani shvatiti koji je benefit ovih radova. Ovo je tek početak, jer svi oni koji nisu dobili kanalizaciju u ovom projektu, vjerujem kako će dobiti kroz sljedeće projekte- istaknuo je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Realizacija projekta započela je tijekom 2019. godine te bi do 2022. godine sve trebalo završiti čime će se uvelike poboljšala kvaliteta života na ovom području.

-Radovi napreduju, no ne onim intenzitetom kako bi to svi željeli. Veseli nas što je u određenim dijelovima općine i grada u tijeku završna faza, te su napravljeni priključci i ljudi se spajaju na kanalizaciju. Vjerujem kako ćemo kroz sljedeću godinu završiti kompletnu priču- istaknuo je načelnik Rugvice Mato Čičak.

Ukupna vrijednost projekta je 173 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose nešto više od 121,5 milijuna kuna, a projektom će se izgraditi 86 kilometara kanalizacijske mreže na području Rugvice i Dugog Sela.

-Do sada je izvedeno nekih 30-ak kilometara kanalizacijske mreže. U fazi smo završetka pojedinih ulica za koje su se stekli uvjeti da mogu biti završene. Vjerujem kako sljedeće godine nastavljamo pojačanim intenzitetom i da će cijeli projekt u realnim vremenima biti priveden kraju- zaključio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.iđ

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content