Savjet mladih o programskim aktivnostima za mlade u 2019. godini

Šesta sjednica Savjeta mladih Grada Dugog Sela, kojom je predsjedala Maja Mlinarek, protekla je u raspravama o programskim aktivnostima za 2019. godinu, njihovim ciljevima ali i troškovima. Poziv udrugama koje okupljaju mlade urodio je odazivom dviju udruga – Košarkaškog kluba za Dugoselski turnir u košarci i Udruge „Surla“ za malonogometni turnir. Programi su ocijenjeni korisnim za mlade, okupljanje i popularizaciju sporta, održavaju se u kontinuitetu tako će dobiti financijsku potporu. „Street style show“ također ima dobru posjećenost i multimedijalno praćenje te je ocijenjen prihvatljivim. Korisna će biti tribina, odnosno radionica tijekom koje će mladi stjecati vještine pisanja životopisa, posebice oni pri kraju školovanja i pred ulazak u potragu za zaposlenjem. I tečaj govorništva bit će koristan polaznicima za stjecanje korisne vještine, a potrajat će od listopada do prosinca.

Savjet nastoji poboljšati informiranje mladih o svom značaju i funkcijama, stoga kane pripremiti promotivne materijale: priručnike s informacija, istaknute natpise sa zaštitnim znakom na plakatima i većim podlogama tzv. baneru i drugo, što će povećati vidljivost njihove aktivnosti. U osnovnim školama i Knjižnici postavit će kutije u koje će zainteresirani moći ubaciti listiće s prijedlozima, potrebama i željama za određenim aktivnostima i sadržajima.

Podosta se raspravljalo o prijedlogu pomoći u učenju – organizacija instrukcija za učenike pod povoljnim uvjetima. Za tu aktivnost predviđeni su studenti koji bi podučavali učenike prema potrebama. Je li to moguće organizirati volonterski i (ili) uz naknadu, mogu li učenici dobiti poduku besplatno ili uz nižu satnicu – pitanja su o kojima će Savjet još raspravljati.

Za sve programe upno se računa na 28.000 kuna iz sredstava Grada, s tim da organizatori većine manifestacija planiraju od vlastitih prihoda (članarina, kotizacija, sponzora i drugog) namaknuti dio novca za aktivnosti.

Predsjednica M. Mlinarek napomenula je neaktivnosti pojedinih članova Savjeta kao i njihovih zamjenika. Nakon najavljenog razgovora s tim članovima, Savjet i Gradsko vijeće predložit će rješenje sukladno propisima. U radu sjednice sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i pročelnik Mladen Šestan.Skip to content