Savjet mladih poziva na Kino večeri ovog vikenda u dvoranu „Preporod“: Za klince crtić „Pat i Mat“, za odrasle filmovi „Već mi nedostaješ“ i „Brđani“

Ne znate kamo biste za vikend? Savjet mladih Dugo Selo u organizaciji KUDa Preporod nudi Vam idealno rješenje: u dvorani KUD-a “Preporod” prikazivat će se filmovi ove subote i nedjelje, 03.03 i 04.03 ! Ovom ćemo prilikom prikupljati donacije za Patrika u sklopu humanitarne akcije „Patrikov Put Nade“.
Patrik je dječak koji se cijeli svoj život bori sa cerebralnom paralizom, epilepsijom i još nizom drugih dijagnoza. Nadamo se da bi pomoću nove robotske neurorehabilitacije mogao napraviti svoje prve samostalne korake. Potrebna nam je Vaša pomoć kako bi to i ostvarili.

FILMSKE PROJEKCIJE
SUBOTA (03.03.)- 17h, film za najmlađe Pat i Mat ( A je to)
Pat i Mat, odnosno I to je to! je čehoslovačka, animirana serija o dva nespretna majstora, Patu (u žutoj majici) i Matu (u crvenoj ili sivoj majici). Seriju su osmislili redatelj Lubomir Beneš i karikaturist Vladimír Jiránek. U seriji dva lika neprestano pokušavaju riješiti neki problem koristeći se različitim, obično neprikladnim alatima, što ih dovodi do još većih problema. Na kraju, par uspijeva riješiti problem na najneučinkovitiji mogući način. Humor korišten u pričama nije cilj sam po sebi, već je vodič za optimističan pristup životu. Pat i Mat, usprkos teškim situacijama, nikad ne odustaju dok svoj problem ne riješe na neki maštoviti način.

SUBOTA (03.03) – 20h VEĆ MI NEDOSTAJEŠ, iskrena i snažna priča prati dvije najbolje prijateljice Milly i Jess koje se poznaju od najranijeg djetinjstva. Nerazdvojne su i dijele sve – najskrivenije tajne, odjeću, čak i dečke te su jedna drugoj podrška u svim usponima i padovima. No, kada prva uplovi u obiteljski život i odluči imati djecu, a druga se nenadano razboli, njihovo je prijateljstvo na kušnji.

NEDJELJA (04.03) – 18h BRĐANI, dvojica braće Toph i Cooper upućuju se u udaljenu i izoliranu obiteljsku vikendicu u planinama ne bi li izbacili nepoželjenog gosta. Uskoro će na vidjelo izaći svi njihovi problemi, a sve to uz jedan uništeni auto i spaljenu kolibu. Ostavljeni na milost i nemilost hladne planine, ne bi li se ponovno dokopali civilizacije, morat će naučiti međusobno si pomagati te probuditi bratsku ljubav i požrtvovnost.

Pozvani su svi, ulaz na projekcije je besplatan. Mjesta su ograničena, maksimalno 300 ljudi po projekciji.Skip to content