Skupština TZ Dugo Selo donijela program rada za 2016. godinu

Danas je pod predsjedavanjem Stipe Velića održana sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Dugog Sela u ovoj godini, a kao teme posljednje sjednice u ovoj bilo je usvajanje izvješća o ostvarenju godišnjeg programa rada i financijskog plana TZ do 1. do 9. mjeseca 2015. godine, izvješće o obavljenom nadzoru Nadzornog odbora na isto izvješće te usvajanje programa rada i financijski plan TZ Dugo Selo za 2016. godinu. Tijekom devet mjeseci ove godine ostvareno je 222.789 kuna prihoda, dok je za 12 mjeseci planirano 363.000 kuna. Od ukupnih realiziranih prihoda – od turističke članarine i članskih doprinosa prikupljeno je 190.660 kuna, od boravišne pristojbe 13.267 kuna, iz županijskog proračuna 30.000 kuna, te iz gradskog proračuna 2.000 kuna.

U proteklom razdoblju, kako je pojasnila u izvješću stručna suradnica Zvjezdana Budor Klarić, Turistička zajednica je organizirala je većinu planiranih aktivnosti, iako se pojedine nisu u potpunosti realizirale. Tako je održano tradicionalno Vincekovo na Martin Bregu, za koje je od planiranih 10.000 kuna utrošeno 7.557 kuna, dok Dječji Fašnik nije održan zbog premalog interesa, već je POU Dugo Selo organiziralo izložbu na tu temu te su izdane fašničke novine „Smrdljivi Martin“. Od planiranih 30.000 potrošeno je 10.323 kuna. Za uspješno održanu 7. po redu Likovnu radionicu i uskrsno bojanje jaja u Parku Drašković pod nazivom „U susret Usrksu“ od planiranih 20.000 kuna potrošeno je 18.152 kune, dok se za obilježavanje Dana planeta Zemlje i početak akcije Volim Hrvatsku uštedjelo planiranih 5.000 kuna jer se aktivnost nije organizirala na nivou Grada već u sklopu redovnog programa odgojno-obrazovnih institucija. Ove godine održan je Sajam cvijeća (utrošeno približno koliko je i planirano – 10.000 kuna); zatim Izložba vina za koju planirano i realizirano 5.000 kuna troškova; te za Dugoselske jeseni koje obuhvaćaju manifestaciju „Političko pecanje i fišijada“, Berbu grožđa u gradskom vinogradu i Dugoselsku biciklijadu – utrošeno je od planiranih 30.000 kuna 21.652 kune. Od neplaniranih manifestacija MO Dugo Selo Istok organizirao je paljenje uskrsne vuzmice u Beceku za što je TZ podmirila trošak šatora u iznosu od 2.000 kuna. Osim navedenih troškova za turističke manifestacije, iz proračuna TZ Dugo Selo podmiruju se troškovi prezentacije i promocije Grada u zemlji inozemstvu koje uključuje nabavu suvenira Grada te suvenira za protokolarne potrebe.

Stručna suradnica Zvjezdana Budor Klarić najavila je predstojeće manifestaciju – Anđelek fest, 4. po redu božićni sajam u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo koji će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani 11. i 12. prosinca, u kojem će sudjelovati brojni izlagači te je pripremljen bogati kulturno-kreativni i zabavni program, a uz otvoreno gradsko klizalište bit će organiziran i božićni vlakić Bubi.

 Članovi su jednoglasno usvojili izvješće o radu i financijskom poslovanju za 9 mjeseci 2015. godine, kao i program rada i financijski plan TZ Dugo Selo za 2016. godinu koji u aktivnostima i manifestacijama ne odstupa od ovogodišnjeg, iako su troškovi dijelom smanjeni i ukupno iznose 348.000 kuna (dok planirani troškovi za tekuću godinu iznose 363.000 kuna). Člana Skupštine Mladena Slavića na kraju je zanimalo u kojoj je fazi uređenje Šetnice od Domobranske ulice do Martin Brega, na što je predsjednik Velić naveo zasada neriješenu problematiku s otkupom pojedinih parcela, no od tog projekta se neće odustati s obzirom na velike mogućnosti da isti bude sufinanciran iz europskih fondova, rekao je Velić.Skip to content