Solidarnost na djelu 2017. pod motom “Ne dvoji, za drugog izdvoji”

Od ponedjeljka, 9.listopada započinje s provođenjem 45. tradicionalna humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“, pod motom: NE DVOJI, ZA DRUGOG IZDVOJI.

Ove godine akcija se na području djelovanja Crvenog križa Dugo Selo provodi na nekoliko načina:
• prodajom bonova u vrijednosti od 1 i 5 kn;
• prikupljanjem sredstava kroz osnovne škole na našem području;
– prikupljanjem hrane i higijene te odjeće i obuće u Crvenom križu, Ulica II. gardijske brigade
„Gromovi“ br 3, Dugo Selo;
– tijekom cijelog tjedna – prikupljanjem hrane i higijene kroz trgovački lanac s kojim je Hrvatski Crveni križ dogovorio suradnju na državnom nivou.

Prodaju bonova vršit će učenici-aktivisti s oznakama Crvenog križa, koji će obilaziti domaćinstva, tvrtke i trgovine prema idućem rasporedu:
• Za područje Brckovljana – od 12. do 16. listopada
• za područje Dugog Sela – 12. listopada u poslijepodnevnim satima.
• za područje Rugvice – od 12. do 16. listopada

Učesnici akcije bit će u grupama, vidljivo označeni naljepnicama Crvenog križa. Grupe mladih i volontera dežurat će u trgovačkom centru, te dijeliti letke i animirati kupce na donaciju.

Sredstva prikupljena u akciji koristit će se za kupnju hrane i higijene, te će se u narednom periodu ti paketi dijeliti domaćim socijalno ugroženim obiteljima. Određeni iznos koristit će se za kupnju higijenskih potrepština koja se doniraju socijalno ugroženoj djeci prilikom odlaska u „Školu u prirodi“. Crveni križ će iz ovih sredstava također dati donaciju za akciju „Noina staza“.

Na žalost, sve je više obitelji koje se javljaju u Crveni križ i Centar za socijalnu skrb Dugo Selo sa zamolbom za pomoći, a sredstava za tu namjenu su nedostatna. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da se svojim prilozima uključe u akciju i doniraju prema svojim mogućnostima.

 

G. K.Skip to content