Stara jela z Dugog Sela: Zabavne i edukativne radionice za najmlađe – Veseli sendviči, Abeceda vitamina, Zaboravljene igre, Vrtić ili škola kemijati se mora

Bogat program ovogodišnje manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“ uključuje i odlične sadržaje za najmlađe posjetitelje. Djeci su namijenjene čak četiri radionice i to u nedjelju 1. listopada od 10 do 13 sati u Kolodvorskoj ulici. Na kulinarskim radionicama „Veseli sendviči“  i „Abeceda vitamina“ osim pripreme fine, a zdrave klope pod stručnim vodstvom klinci će svašta i naučiti o voću i povrću. Zabava je zagarantirana i na radionicama „Zaboravljene igre“ i „Vrtić ili škola kemijati se mora“. Svaka radionica traje 45-50 minuta. Ukoliko slučajno bude kišilo problema neće biti – sve radionice održat će se u prostoru Glazbene škole Dugo Selo, a male sudionike će do alternativnog mjesta održavanja voziti vlakić. U nastavku donosimo detaljne opise, izaberite jednu ili sve.Bogat program ovogodišnje manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“ uključuje i odlične sadržaje za najmlađe posjetitelje. Djeci su namijenjene čak četiri radionice i to u nedjelju 1. listopada od 10 do 13 sati u Kolodvorskoj ulici. Na kulinarskim radionicama „Veseli sendviči“  i „Abeceda vitamina“ osim pripreme fine, a zdrave klope pod stručnim vodstvom klinci će svašta i naučiti o voću i povrću. Zabava je zagarantirana i na radionicama „Zaboravljene igre“ i „Vrtić ili škola kemijati se mora“. Svaka radionica traje 45-50 minuta. Ukoliko slučajno bude kišilo problema neće biti – sve radionice održat će se u prostoru Glazbene škole Dugo Selo, a male sudionike će do alternativnog mjesta održavanja voziti vlakić. U nastavku donosimo detaljne opise, izaberite jednu ili sve.

Prva dječja radionica „VESELI SENDVIČI“ održat će se pod vodstvom kuharice Filipe Sorko Filipa će pripremati zdrave kolače u kojima su glavni sastojci oni iz vrta – povrće. Cilj radionice je educirati djecu o najčešće korištenim povrtnim proizvodima iz vrta, dokazivanje da povrće može biti slastica te objašnjenje kako povrće utječe na ljudsko tijelo. Radionica je interaktivna, stoga će Filipa svo vrijeme u kojemu priprema sendviče ispitivati djecu što znaju o pojedinom proizvodu, pozivat će ih kako bi joj pomogli u pripremi hrane i na kraju radionice će se održati igra memorije, gdje će djeca pogađati koji su sastojci išli u koji kolač.
Voditelj druge dječje radionice „ABECEDA VITAMINA“ je konobar-mađioničar i koktel-majstor Zvonimir Lovrenčić. On će djeci približiti druge namirnice biljnog podrijetla – voće. Različito voće miješat će u bezalkoholne koktele, ali na dosad još neviđen način, a to je uz jestive boje za hranu i suhi led. Također, Filipa Sorko će govoriti o važnosti konzumacije voća u dječjoj prehrani i pomoći će djeci u pripravcima voćnih koktela. Na ovaj način djeca će izravno moći isprobati nešto zdravo i fino, što će sigurno htjeti konzumirati i kod svoje kuće što je i cilj ovakvih radionica – prenijeti znanje i vještine koje će postati kasnija navika.
Treću radionicu pod nazivom „ZABORAVLJENE IGRE“ održat će skupina animatora koja se upravo bavi tim segmentom. Na ovoj radionici djeca će vježbati kroz tradicionalne dječje igre, koje su nekad bile svakodnevnica ulica gradova i sela. Od tih igara u planu je provesti popularnu „Školicu“, utrku s tri noge, skakanje u vreći, „Limbo“, „Ledena kraljica“, „Pjetlić“ te „Crna kraljica 1, 2, 3“. Od novijih igara dobrom zabavom i tjelovježbom uz glazbu djeca će na travnatoj površini moći igrati i popularni „Twister“.
Na radionici „VRTIĆ ILI ŠKOLA KEMIJATI SE MORA“ djeca će vidjeti niz kemijskih pokusa te će dobiti svog vlastitog robota na papiru.Skip to content